elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Peníscola es prepara per a executar la compra del Centre d'Estudis

L'Ajuntament de Peníscola es prepara per a executar la compra del Centre d'Estudis
  • L'alcalde, Andrés Martínez, mantindrà una cita a Madrid la setmana pròxima amb la presidència de SEGIPSA, propietària de l'immoble, amb l'objectiu de concretar la formalització de la seua adquisició

  • El consistori ha contemplat ja l'import a liquidar en el seu pressupost per a 2023 i ha resolt favorablement el tràmit plenari preceptiu per a realitzar la compra

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Peníscola es prepara per a executar la compra del Centre d'Estudis - (foto 2)
L'Ajuntament de Peníscola es prepara per a executar la compra del Centre d'Estudis - (foto 3)
L'Ajuntament de Peníscola es prepara per a executar la compra del Centre d'Estudis - (foto 4)

La setmana pròxima l'Ajuntament de Peníscola i SEGIPSA, Societat Mercantil Estatal de Gestió Immobiliària de Patrimoni propietària del Centre d'Estudis de la localitat, acordaran la fórmula legal perquè el consistori procedisca a executar la seua opció a compra sobre l'immoble, després d'haver-lo tingut llogat al llarg dels últims deu anys. Així ho ha explicat el mateix alcalde, Andrés Martínez, detallant que el dimecres 18 mantindrà una reunió amb la presidència de la societat propietària, a la qual assistirà també el personal tècnic responsable d'abordar aquest procediment.
L'equip de govern local pretén recuperar la totalitat del recinte, destinant els dos edificis, que actualment romanen tancats, a serveis municipals.

El recinte

El Centre d'Estudis, que té actualment arrendat l'Ajuntament a SEGIPSA, està valorat en més de 4 milions d'euros, la compra suposarà un desemborsament aquest any d’uns 3 milions per a l'administració local, que ja ha pagat més d'un milió al llarg dels deu anys en què ha liquidat el seu lloguer amb opció a compra.
Està situat en l'istme entre la Platja Nord i Platja Sud, en ple nucli urbà, cèntric i amb accessos al Port Pesquer, les platges urbanes i el nucli històric.

Conveni de col·laboració amb Generalitat

La corporació va aprovar en Ple el passat estiu el seu compromís amb un nou conveni amb Generalitat Valenciana per a la rehabilitació, en tres anys, dels edificis amb els quals compta el recinte i que estan en desús; amb l'objectiu de centralitzar en aquests les dependències de l'Ajuntament. 
Aquest conveni facilitarà al consistori més de tres milions d'euros per a la reconstrucció dels edificis. L'Ajuntament, per part seua, aportarà els tres milions de la compra. 

Projecte de rehabilitació 

L'Ajuntament de Peníscola va licitar el mes de novembre passat la redacció del projecte de rehabilitació del recinte, amb l'objectiu de destinar-lo a allotjar serveis municipals i aquest inclou serveis d'enginyeria, arquitectura, planificació urbana i arquitectura paisatgística.
El finançament de la redacció del projecte de rehabilitació és de caràcter autonòmic i estava contemplada en el pressupost de la Generalitat per al passat 2022, amb una consignació superior als 200.000€

El final d'un llarg procés

L'edil de l'àrea d'Urbanisme, Jorge Rovira, ha volgut recordar "la terrible mala jugada que ens va fer el Govern posant-li preu a aquest espai en lloc de cedir-lo al poble", fent referència a l'alienació que l'administració estatal va dur a terme per al recinte a benefici de l'empresa pública de gestió patrimonial, amb la qual l'Ajuntament degué arribar a un acord de lloguer per a poder entrar i emprar aquest espai fins llavors tancat i situat en ple centre, amb el qual es van crear 400 places de pàrquing per part del consistori i en el qual s'ha rehabilitat ja un dels tres edificis, "amb la seua total recuperació podrem destinar a usos culturals i museístics les actuals dependències municipals en el nostre nucli antic, concentrant els serveis públics en els edificis del propi recinte, tal com vam fer amb els Serveis Socials municipals", ha recordat Rovira.

Pujar