elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Peníscola ha posat ja en marxa més del 80% de les mesures del Pla de Xoc per a la Reactivació Econòmica

L'Ajuntament de Peníscola ha posat ja en marxa més del 80% de les mesures del Pla de Xoc per a la Reactivació Econòmica
  • El Pla s'ha centrat en sis línies d'acció: exempcions i bonificacions fiscals per a l'empresariat, línies de suport a autònoms i empreses, gestió de la seguretat a les platges, embelliment i millora de la destinació, promoció, governança

L'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha fet balanç de l’acompliment i posada en marxa del paquet de mesures que s'han concretat per a la reactivació econòmica de la localitat.

Més de vint mesures agrupades en sis plans d'acció o línies de treball. Concretament el Pla s'ha articulat en en sis línies d'acció: exempcions i bonificacions fiscals per a l'empresariat, línies de suport a autònoms i empreses, gestió de la seguretat a les platges, embelliment i millora de la destinació, promoció, governança i participació. 

“Hem modificat el pressupost municipal per a adaptar-nos al nou escenari de la Covid19, amb la reorientació de les polítiques públiques per a sumar esforços en benefici de la reactivació de l'economia local després de la crisi sanitària, des del consens polític, amb la pràctica d’una escolta activa amb el sector” ha explicat Martínez, qui ha destacat els 4.335.000€ que contempla el conjunt de mesures d'aquest Pla de xoc per a la Reactivació.

Pel que respecta a l'adaptació municipal a l'actual conjuntura econòmica, s'han aprovat exempcions i bonificacions en el pagament de taxes i impostos, la qual cosa suposa que 700.000€ enguany s'han quedat ja en la caixa de les empreses locals.

Quant al suport a la liquiditat de petites empreses i autònoms, l'Ajuntament ha obert ja el procés de sol·licituds a la línia d'ajudes amb una consignació pressupostària de 400.000€.

Amb l'objectiu de comptar amb unes platges sostenibles i segures, el Pla incloïa l'impuls municipal al reforç dels dispositius de seguretat i neteja en aquest entorn, que s'ha dut a terme durant l'estiu amb un valor econòmic de 575.000€.

Per a ser una destinació atractiva, segura i de confiança, l'Ajuntament està executant i projectant actuacions de millora del litoral i embelliment urbà, per valor de 2.190.000€. En aquest sentit, "el retard en els permisos de Costes per a l'execució de les obres en el litoral sud ens porta a posar en marxa les obres més tard del que es preveu, les quals esperem poder dur a terme en els pròxims mesos per a completar el paquet de millores en infraestructures" ha explicat Martínez.

En matèria de promoció i posicionament de la destinació, el Pla contemplava 385.000€ que s'han invertit al llarg de la temporada.

A més, el Pla incloïa els 15.000€ destinats a la governança i al foment de la participació.

Pujar