elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Peníscola convoca noves ajudes per al comerç

L'Ajuntament de Peníscola convoca noves ajudes per al comerç
  • En la primera convocatòria de les Ajudes Parèntesi, Ajuntament, Diputació i Generalitat han destinat 469.600€ al sector turístic en el municipi

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Peníscola convoca noves ajudes per al comerç - (foto 2)

L'Ajuntament de Peníscola ha publicat avui en el BOP la convocatòria de les ajudes Parèntesi II, del Pla Resistir que impulsa la Generalitat Valenciana, amb la col·laboració de la Diputació provincial i l'administració local.

En la primera convocatòria d'ajudes, destinades al sector turístic, Peníscola ha destinat 469.600€, aportats per part de les tres administracions. Les aportacions inicials preveien destinar 673.280,33€, així que amb el sobrant s'obri una nova convocatòria d'ajudes per als sectors que no estaven contemplats en la primera.

Als vora 200.000€ sobrants, del finançament aportat per les tres administracions, Diputació preveu afegir en aquesta nova convocatòria al voltant de 175.000€, que sumats als 120.000€ que afig l'Ajuntament, sumarien un total de 493.000€, muntant que es destinarà a les ajudes al comerç i resta d'activitats no beneficiàries en la primera convocatòria.

L'import de les ajudes serà el següent: una quantitat fixa de 2000€ per cada persona treballadora autònoma o microempresa amb un màxim de 10 persones treballadores en els sectors identificats en les bases i una quantitat fixa de 200€ per persona treballadora afiliada a la Seguretat Social a data de 31 de desembre de 2020. L'import màxim de les ajudes serà de 4000€.

El termini de presentació de sol·licituds és de 15 dies hàbils a comptar a partir de demà diumenge, dia posterior a la publicació en el Butlletí Oficial de la Província.

La presentació de la sol·licitud haurà de realitzar-se pel registre telemàtic de l'Ajuntament, segons model oficial normalitzat disponible en el web municipal. Es podrà realitzar també en les oficines del SAC, amb cita prèvia.

Una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, s'analitzaran i es resoldran les sol·licituds. El termini màxim per a resoldre i procedir al pagament de les ajudes serà de 3 mesos, a comptar des del dia de la publicació de l'acord.

"Continuem treballant en les ajudes, els serveis tècnics municipals són els encarregats de gestionar-les i espremerem el finançament d'altres administracions al màxim, aportant en totes dues convocatòries des de l'Ajuntament més de 220.000€ que, sumats als 360.000€ euros que aportem en ajudes municipals, superen el mig milió d'euros de fons propis destinats a ajudar els autònoms i micro empreses, en aquests anys tan complicats" ha explicat l'alcalde, Andrés Martínez, després de revisar al costat de les regidores de l'àrea d'Hisenda, Dolo Bayarri i de Turisme, Comerç i Ocupació, Raquel París, les bases de la nova convocatòria.

Pujar