elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Peníscola convoca el nou Consell de la Infància i l'Adolescència Local

L'Ajuntament de Peníscola convoca el nou Consell de la Infància i l'Adolescència Local
  • En aquests dies ha tingut lloc la primera trobada del nou CIAL, amb consellers que repeteixen experiència i nous integrants

Després de la seua constitució el mes de novembre passat, ha tingut lloc la primera trobada dels nous membres del Consell de la Infància i l'Adolescència Local (CIAL) a Peníscola.

Està format per alumnes dels centres educatius públics de la població, entre quart curs de Primària i Batxillerat, fins a la seua majoria d'edat. Concretament hi ha 3 representants d'Educació Primària, 5 d'Educació Secundària i 1 de Batxillerat.

El seu objectiu és tractar temes d'interés per a ells i elles, així com fomentar la seua participació en qüestions de l'àmbit local perquè puguen extreure’s propostes de millora.

Durant l'últim trimestre de l’any passat es van dur a terme els processos electorals en els centres educatius i una vegada triats els consellers i conselleres i constituït el Consell el novembre, s'ha mantingut en aquests dies la primera de les reunions quadrimestrals previstes.

"Aquest consell, des que va ser creat el 2019, pretén articular i visibilitzar les propostes i opinions dels menors en l'àmbit municipal" ha destacat la regidora de l'àrea, María Jesús Albiol, qui ha agraït als consellers i les conselleres que han estat participant en aquest consell des de la seua creació, "amb la pandèmia vam haver de retardar la seua renovació, ha sigut una etapa complicada per les circumstàncies, però molt gratificant ja que s'han fet multitud de propostes que han resultat en inversions útils i, sobretot, demandades per ells mateixos" ha conclòs.

Actuacions per part de l'Ajuntament, com la instal·lació de radars pedagògics, l'ampliació i millora d'equipaments esportius, la programació d'actuacions musicals o la recent pintura mural que s'ha dut a terme al carrer de Pescadors, han sigut realitat "gràcies a les seues reivindicacions" ha destacat la regidora, que ha agraït als nous consellers i conselleres la seua participació i els ha animat a emprendre "amb il·lusió aquest camí que ara arranquem".

Pujar