28 d’octubre de 2020 28/10/20

L’Ajuntament de Peníscola avança en les tasques de rutina de desbrossament de la marjal i de la zona de l’ullal

L’Ajuntament de Peníscola avança en les tasques de rutina de desbrossament de la marjal i de la zona de l’ullal - (foto 1)

  La Regidoria de Serveis, seguint el Pla de Prevenció d’Inundacions, i les tasques de rutina anuals, va iniciar el passat dia 1 de febrer les tasques de poda de les canyes i el desbrossament en séquies i l’ullal.

  Després d’haver iniciat el desbrossament i la poda d’aquestes en el recorregut de séquies de la marjal, en els pròxims dies es desbrossarà l’ullal de l’Estany.

  “Aquests treballs podem dur-los a terme durant els mesos en els quals ens ho permet la llei, i queden exempts els mesos de març a juliol, en els quals la legislació en matèria mediambiental no ho permet” ha explicat el regidor de l’àrea, Alfonso López.

  A causa de la proliferació de nius de diverses aus en els mesos de primavera, la llei és molt restrictiva amb els treballs permesos, per la qual cosa les tasques es desenvolupen anteriorment als mesos referits.

  Mantenir la flora d’aquest entorn en equilibri suposa una inversió de recursos més que considerable per al consistori que, no només ha de realitzar les tasques de neteja i desbrossament de forma semestral, per evitar el creixement desmesurat de les illetes de canyes, sinó que també ha de mantenir l’entorn net d’algues. Amb aquest objectiu, la Regidoria de Serveis realitza de forma pràcticament diària les tasques de neteja durant els mesos d’estiu, en els quals la temperatura de l’aigua és més alta i s’hi generen més algues que afloren a la superfícies; durant aquests mesos, dos dies a la setmana, els camions retiraran les algues tallades que transporta el corrent cap a les xarxes de contenció, per evitar-ne la sortida a la mar.

  Aquest mes de febrer, les tasques es concentraran en la zona de l’ullal de l’Estany i la marjal, treballs que compten també amb la retirada manual d’escombraries.

  L’alcalde ha destacat “l’esforç que realitza l’àrea i l’equip de la Brigada d’Obres per al desenvolupament d’aquestes tasques” i ha insistit en la importància de realitzar-les de forma sistemàtica, ordenada i d’acord amb la llei.

  Denúncia per vandalisme

  A finals de la setmana passada, la Policia Local va denunciar, una vegada més, accions vandàliques en el recorregut de la passarel·la de fusta que discorre per la marjal. Aquest dilluns ja s’han reposat els llistons arrancats dels laterals del pont i quedarà pendent el reforçament d’alguns travessers les dimensions dels quals exigeixen més al taller de fusteria. L’alcalde, Andrés Martínez, ha volgut fer una crida al civisme en les xarxes socials, "per evitar que aquestes conductes seguisquen ocorrent i tractar de conscienciar els veïns i veïnes que mantenir en condicions aquest espai únic i singular és responsabilitat de tots". L’àrea de Serveis "destina molts recursos personals i materials a les tasques de neteja i manteniment que cauen en sac trencat si les conductes incíviques es repeteixen", ha denunciat el primer edil.

  Retirada de la pèrgola de fusta, per seguretat

  En l’entorn de l’aiguamoll, concretament en la zona de l’ullal de l’Estany, s’ha retirat la pèrgola de fusta per seguretat. L’estructura de fusta i la seua base, que s’ha apuntalat i reparat en múltiples ocasions al llarg de les dues dècades en què ha estat ubicada en aquest entorn, seran revisades i s’avaluarà una reparació estructural que en garantisca la seguretat.  

  Pujar