elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Peníscola amplia el seu servei d'informació meteorològica

L'Ajuntament de Peníscola amplia el seu servei d'informació meteorològica
  • L'àrea de Medi Ambient ha impulsat la instal·lació d'una nova estació meteorològica a Peñismar per a la recollida, tractament i difusió de dades en temps real, que se suma a la situada en la plaça Constitución

  • Aquesta actuació es complementarà amb més punts de recollida de dades, així com amb la instal·lació de mesuradors de CO₂, dins de les actuacions programades en el Pla de Sostenibilitat Turística que impulsa la regidoria de Turisme

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Peníscola amplia el seu servei d'informació meteorològica - (foto 2)

L'Ajuntament de Peníscola ha confirmat l'ampliació del servei d'informació meteorològica en temps real, que ha posat en marxa aquesta mateixa setmana.

Concretament es tracta de la instal·lació d'una nova estació meteorològica a Peñísmar, per a la recollida, tractament i difusió de dades en temps real, que se suma a la situada en la plaça Constitución el desembre de 2019.

"Per l'extensió i particularitats del nostre terme municipal és recomanable monitorar i disposar de dades en diverses zones i és per això que, després d'instal·lar una estació en el centre del municipi, hem optat per registrar les dades també en l'extensió turística de la zona nord" ha explicat el mateix alcalde, Andrés Martínez, després de la posada en marxa de la segona estació en aquests dies.

La informació disponible en els dos punts del municipi de la matèria, es pot consultar en la pàgina web municipal; no sols la previsió meteorològica, sinó també l'històric de xifres anteriors. A més, els registres permeten conéixer amb antelació fenòmens extraordinaris que poden afectar cada zona, “amb la importància que això suposa en matèria de prevenció” ha valorat el primer edil.

La informació i previsions estan a l'abast dels veïns en múltiples canals, a més del mateix web, ja que tant en les xarxes socials es comparteixen les previsions i mesuraments que puguen ser útils per a la població, així com a través del sistema de WhatsApp municipal, mitjançant el qual es comparteixen també recomanacions i consells en cas de qualsevol alerta.

Servei d'informes per a particulars

En cas d'incidències a conseqüència de les inclemències meteorològiques, el servei d'informació meteorològica inclou la possibilitat de sol·licitar informes per a efectuar les reclamacions oportunes a la companyia asseguradora.

“Un servei que s'ha demostrat molt útil i que l'Ajuntament ofereix ara al ciutadà, a través de l'empresa especialitzada que el gestiona, amb més punts de mostreig de dades” ha valorat Martínez.

Una inversió clau, també per al turisme

El registre sistemàtic de dades, per exemple, sobre la temperatura o els dies de sol, es genera directament realitzant la consulta en el mateix web municipal; històric de xifres que resulta de gran utilitat a possibles inversors en negocis i activitats relacionades amb la principal activitat econòmica del municipi, el turisme.

“Incloure aquestes dades en el pla de viabilitat de qualsevol empresa pot facilitar el treball d'avaluació de riscos a l'emprenedor” ha explicat Martínez, satisfet de la funcionalitat del servei i les oportunitats que suposa per a particulars i empreses, de forma totalment gratuïta.

A més, dins del projecte Destinació Turística Intel·ligent, la sistematització de la recollida de dades és fonamental, en aquest cas, no sols les xifres relacionades amb fenòmens meteorològics són interessants, sinó també l'ampliació de dades a través de l'ampliació del projecte amb nous punts de recollida de dades o la ubicació de mesuradors de CO₂, la implantació del qual s'inclou en el Pla de Sostenibilitat Turística que impulsa la Regidoria de l'àrea.

Pujar