elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

José Martí assisteix a Peníscola a l'obertura de les jornades de directors d'IES de la Comunitat Valenciana

José Martí assisteix a Peníscola a l'obertura de les  jornades de directors d'IES de la Comunitat Valenciana
  • El president destaca que la labor d'aquest col·lectiu “ha valgut la pena” perquè ha contribuït a millorar la qualitat de l'ensenyament i a professionalitzar la funció directiva dels centres

MÉS FOTOS
José Martí assisteix a Peníscola a l'obertura de les  jornades de directors d'IES de la Comunitat Valenciana - (foto 2)
José Martí assisteix a Peníscola a l'obertura de les  jornades de directors d'IES de la Comunitat Valenciana - (foto 3)

El president de la Diputació, José Martí, ha assistit a la obertura de les ‘XI Jornades de Directores i Directors d'Educació Secundària del País Valencià’ que des de 2000 que se celebren amb caràcter bianual per a reflexionar sobre l'ensenyament, millorar la seua qualitat i professionalitzar funció directiva en els centre educatius.

Martí ha començat la seua intervenció agraint l'acolliment i la col·laboració prestada per l'ajuntament de Peníscola i el seu alcalde, Andrés Martínez, per a la realització d'aquest certamen. A continuació, ha advertit que el seu discurs no podria ser protocol·lari, sinó “molt sentit, el d'algú que es dedica a l'ensenyament des de fa 37 anys, que ha sigut 21 anys director d'institut, 12 anys vicepresident de l'Associació de Directores i Directors d'Educació Secundària del País Valencià i 4 anys president d'aquesta”.

El president de la Diputació considera “molt positiu” el treball realitzat al llarg dels anys per aquest col·lectiu de directors, ha dit que “ha valgut la pena” perquè “anem aconseguint els objectius que en el seu moment ens vam proposar: organitzar i cohesionar als directors, millorar l'ensenyament i la gestió dels centres, tindre interlocució constant amb l'administració, presència en els mitjans de comunicació, la integració en la federació estatal de directors i, el més important, que els qui accedeixen per primera vegada al càrrec de director d'institut senten que no estan sols”.

Sobre la interlocució amb l'administració ha explicat que ha servit fer pressió per a agilitar els processos de tramitació de les substitucions i respecte a la presència en els mitjans de comunicació que “és fonamental que fem sentir la nostra veu”.

En l'acte també han estat presents l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez; l'alcaldessa de Benicarló i diputada provincial de Transparència i Modernització, Xaro Miralles, i el director territorial d'Educació, Robert Roig.

El congrés de directors valencians es realitza de manera rotatòria a les províncies de Castelló, València i Alacant. En anys anteriors també es va celebrar en Alcossebre, Morella i Segorbe.

Pujar