elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Andrés Martínez sol·licita a Diputació que recupere la inversió per a la museografia del Castell de Peníscola després d'haver-la retallat per la Covid19

Foto d'arxiu: Visita de l'alcalde amb el president de la Diputació al Castell en 2019
Foto d'arxiu: Visita de l'alcalde amb el president de la Diputació al Castell en 2019

  L'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha traslladat al president de la Diputació Provincial, José Martí, en la convenció d'alcaldes i alcaldesses celebrada al Baix Maestrat, la sol·licitud de recuperar la inversió que la institució provincial tenia prevista per a aquesta anualitat al Castell de la ciutat.

  Com a conseqüència dels ajustos pressupostaris motivats per la Covid19, la Diputació va eliminar la consignació pressupostària per al projecte de museografia del monument, un import de més de 180.000€.

  Martínez ha reclamat la recuperació d'aquesta inversió no realitzada per al pressupost de l'any pròxim i la finalització del projecte en els consecutius, perquè el projecte abastaria diverses anualitats fins a aconseguir una inversió de quasi mig milió d'euros.

  "Enguany tots hem hagut de fer esforços importants; Peníscola ha perdut aquesta inversió per part de Diputació en un recurs patrimonial de gran valor però no volem renunciar a això, així que requerim que aquest import es consigne per a dur a terme els treballs l'any pròxim i iniciar així el cicle d'anualitats necessàries per a culminar la totalitat del projecte de museografia del Castell" ha explicat Martínez.

  La Diputació Provincial és l'administració gestora del Castell "el monument més visitat de la província de Castelló, un valor patrimonial i un recurs turístic irrenunciable per a la província" ha valorat l'alcalde.

  Pujar