elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Andrés Martínez concreta a SEGIPSA els termes de l'execució de la compra del Centre d'Estudis

Andrés Martínez concreta a SEGIPSA els termes de l'execució de la compra del Centre d'Estudis
  • L'alcalde de Peníscola ha mantingut una cita a Madrid amb la presidenta de la propietat del recinte, la Societat Mercantil Estatal de Gestió Immobiliària de Patrimoni, Inés Bardón, per a concretar la formalització de la seua adquisició

MÉS FOTOS
Andrés Martínez concreta a SEGIPSA els termes de l'execució de la compra del Centre d'Estudis - (foto 2)
Andrés Martínez concreta a SEGIPSA els termes de l'execució de la compra del Centre d'Estudis - (foto 3)

 

L'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha mantingut aquest matí a Madrid una trobada amb la presidenta de SEGIPSA, Societat Mercantil Estatal de Gestió Immobiliària de Patrimoni, propietària del Centre d'Estudis de la localitat, durant la qual han avançat a concretar la fórmula legal perquè el consistori execute la seua opció a compra sobre l'immoble, després d'haver-lo tingut llogat al llarg dels últims deu anys.

Així ho ha explicat el mateix alcalde, Andrés Martínez, que ha acudit a la cita acompanyat pel personal tècnic responsable d'abordar aquest procés, la interventora municipal, Maite Sanahuja, i el secretari municipal, Manuel Millán.

L'equip de govern local pretén recuperar la totalitat del recinte, destinant els dos edificis, que actualment romanen tancats, a serveis municipals.

Tres milions i mig d'euros per a liquidar l'adquisició

El Centre d'Estudis, que té actualment arrendat l'Ajuntament a SEGIPSA, està valorat en 4,5 milions d'euros, la compra suposarà un desemborsament aquest any de 3,5 milions per a l'Administració local, que ja ha pagat un milió al llarg dels deu anys en què ha liquidat el seu lloguer amb opció a compra.

El consistori ja disposa de consignació pressupostària en el pressupost 2023, que entrarà en vigor la setmana pròxima després de la seua exposició pública, per a abordar la compra a partir del mes d'abril.

El recinte

Està situat en l'istme entre la platja Nord i platja Sud, en ple nucli urbà, cèntric i amb accessos al Port Pesquer, les platges urbanes i el nucli històric.

Després d'acordar el seu lloguer el 2013, l'Ajuntament va crear més de 400 places d'aparcament per a, posteriorment, rehabilitar el primer dels tres edificis existents, que actualment allotja les dependències dels Serveis Socials municipals.

Per als dos edificis restants, el consistori projecta la rehabilitació i la seua conversió en més dependències municipals on allotjar l'Ajuntament al complet.

Pujar