5 de desembre de 2020 5/12/20

La Xarxa Sanitària Solidària de Castelló convoca la segona edició del concurs de fotografia per sensibilitzar sobre el dret a la salut

    La Xarxa Sanitària Solidària de Castelló, en la que s’integra la Universitat Jaume I,  ha convocat el II Concurs de Fotografia en què podran participar totes les persones vinculades a les entitats que formen part de la xarxa amb l’objectiu de fomentar la participació de la ciutadania en la sensibilització sobre el dret a la salut en l’àmbit local i global. El termini de presentació d’imatges finalitza el 15 de març de 2019.

    La temàtica d’aquest primer concurs és «salut i dona: necessitats i desafiaments». El missatge ha d’evitar tota classe de discriminació (racial, sexual, cultural, religiosa, socio econòmica, etc.), així com les imatges catastròfiques o idíl·liques que inciten més a la caritat limitada a la bona conciència que a la reflexió.

    Les persones interessades poden remetre les seues obres a l’entitat a què pertanyen perquè serà cada entitat qui realitzarà una primera selecció de les fotografies presentades. Cadascuna elegirà dues obres que seran presentades públicament el dia 6 d’abril de 2019, en el marc de les IV Jornades de la Xarxa Sanitària Solidària de Castelló, en una exposició en el Menador espai cultural que podrà ser visitada fins dimecres 15 d’abril. Els guardons, que es lliuraran el mateix dia 6 durant les jornades de la xarxa, consistiran en tres cistelles solidàries.

    La Xarxa Sanitària Solidària de Castelló, impulsada per Medicus Mundi Mediterrània i formada per la Universitat Jaume I, la Universidad Cardenal Herrera CEU, l'Ajuntament de Castelló de la Plana, Ajuntament d’Onda, vuit col·legis professionals del sector sanitari de la província de Castelló (odontologia, dietètica i nutrició, infermeria, fisioteràpia, medicina, farmàcia, podologia, psicologia i treball social); quatre ONG’s (Ajuda Directa Safané, ELMAT El Mundo y África trabajan, Farmamundi, Fundación El Alto, Medicusmundi Mediterrània i Proyecto de Expediciones médicas Youcanyolé) i l’Hermandad Castellonense de Estudiantes de Medicina de la Universitat Jaume I, té com a objectiu principal facilitar la formació de l’estudiantat i professionals en temes de solidaritat i salut global. La iniciativa, impulsada a Castelló i pionera en l'Estat Espanyol, s'està realitzant també en les províncies de València i Alacant amb el suport de la Generalitat Valenciana.

    Pujar