elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Xarxa Espanyola de Clíniques Jurídiques elabora una guia de tràmits i recursos per a la població desplaçada per la guerra d'Ucraïna

La Xarxa Espanyola de Clíniques Jurídiques elabora una guia de tràmits i recursos per a la població desplaçada per la guerra d'Ucraïna

    Arran de la invasió d'Ucraïna, les Clíniques Jurídiques integrades en la Xarxa Espanyola, a la qual pertany la Clínica Jurídica de la Universitat Jaume I, ha acordat una Declaració conjunta de condemna i, davant la terrible crisi humanitària, ha decidit dur a terme una acció comuna per a ajudar, en la mesura que siga possible, al fet que a la població ucraïnesa que ha anat arribant a Espanya en aquest temps li siga més accessible l'exercici dels seus drets.

    En aquest sentit, les Clíniques Jurídiques de les Universitats de la Corunya, Alcalá, Autònoma de Madrid, Camilo José Cela, Carlos III de Madrid, Centre d'Estudis Garrigues, Deusto, Jaume I, Miguel Hernández d'Elx, Murcia, Oviedo, Pontificia de Comillas de Madrid, Rey Juan Carlos, Salamanca, València, Valladolid i Villanueva han elaborat una guia per comunitats autònomes que inclou informació sobre l'accés a l'assistència sanitària, a l'educació i al treball. També han incorporat informació sobre les mesures de protecció sobre menors ucraïnesos que arriben sols a Espanya.

    Amb aquesta acció, les clíniques jurídiques, com a espais universitaris en els quals s'involucra estudiants i docents en el desenvolupament de la funció social dels estudis jurídics, expressen el seu compromís amb els drets humans, se solidaritzen amb la població ucraïnesa i contribueixen a una benvinguda més cordial.

    La guia és accessible en https://clinicajuridica.usal.es/accion-red-por-ucrania/ i en aquests moments encara està en fase d'elaboració en algunes comunitats autònomes. Pròximament també estaran disponibles tríptics en castellà i en ucraïnès per a facilitar l'accés a la informació.

    Pujar