elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vistabella inicia demà les XV Jornades de la Tòfona

Vistabella inicia demà les XV Jornades de la Tòfona

  Vistabella del Maestrat s'omplirà d'activitat tofonera del 24 al 26 de febrer amb la celebració de les XV Jornades de la Tòfona.

  Demà, divendres 24 a les 19h hi haurà una Ruta de la Tapa Trufada en el Bar Penyagolosa i la Tasca el Forn.

  La jornada del dissabte començarà a les 9h amb diversos esmorzars trufats en el Mas de l'Alforí que s'allargaran fins a les 12.30h. A les 10h, prèvia inscripció, es visitarà una plantació i, si la temporada ho permet, es replegaran trufes. Els xiquets i xiquetes podran participar a les 12h en un taller de trufes de xocolate en el Col·legi. Per a aquesta activitat és obligatòria la inscripció. El Bar Penyagolosa i la Tasca el Forn oferiran a les 13h una nova sessió de la Ruta de la Tapa Trufada.

  Després d'una pausa per a dinar, a les 17h l'Antiga Presó acollirà la xarrada 'Captura massiva de l'escarabat de la trufa' a càrrec de Probodelt. En el mateix lloc, a les 18h hi haurà un intercanvi d'experiències de productors moderat per Trufcas i es presentarà el llibre 'Sotaterra. L'ideari per emprar tòfona a la teua cuina' per Rocio Moliner i Núria Pérez. Un maridatge de vins i tapes trufades a càrrec de Bodega Flors a les 19h tancarà les activitats a la Presó. A les 20h tornarà la Ruta de la Tapa Trufada en els mateixos establiments i a les 00.00h, en la Tasca el Forn, se celebrarà la festa de carnestoltes amb premi a la millor disfressa individual i col·lectiva.

  El diumenge començarà amb esmorzars trufats en el Mas de l'Alforí de 9h a 12.30h. A les 10h s'inaugurarà la Fira de la Trufa en el Casal Jove amb una actuació de la Rondalla de Vistabella. A les 11h arribaran els campionats de gossos trufers en modalitats infantil i adulta. Patrocinats per professional.dog, tindran lloc darrere de l'església i la inscripció és gratuïta fins a mitja hora abans del concurs (en línia o presencial). De 12h a 14h, de nou en el Casal Jove, hi haurà una degustació de tapes elaborades amb trufa i a les 13.30h es coneixeran els guanyadors del concurs de la trufa més grossa i la més xicoteta, patrocinats pel Mas de l'Alforí.

  Les activitats estan organitzades per l'Ajuntament de Vistabella del Maestrat i la inscripció a les activitats es pot fer per e-mail (turisme@vistabelladelmaestrat.es) o telèfon (964 38 90 07).

  Pujar