elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Virginia Martí realça la dinamització turística i cultural del Camí del Cid

Virginia Martí realça la dinamització turística i cultural del Camí del Cid
  • La diputada provincial ha assistit a la reunió del Consell Rector en la qual s'ha presentat el pressupost per a 2023

La diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, ha assistit avui a la reunió del consorci del Camí del Cid que s'ha celebrat a Rubielos de Mora (Terol) i que ha servit per a presentar els pressupostos per a 2023, així com cedir la presidència del Consorci a la Diputació de Terol.

El Consorci Camí del Cid és una institució pública sense ànim de lucre integrada per les diputacions provincials de Burgos, Sòria, Guadalajara, Saragossa, Terol, Castelló, València i Alacant. La seua presidència és rotatòria i anual, i en 2019 va ser ostentada pel president de la Diputació de Castelló, José Martí.

La diputada provincial ha destacat la importància que vuit diputacions provincials formen part d'un projecte comú com és el Consorci Camí del Cid, "i contribuir així a la dinamització i divulgació cultural i turística dels territoris pels quals discorre el Camí del Cid, un dels itineraris més importants d'Europa".

A la reunió també han assistit els presidents provincials de les diputacions de Sòria i Terol, Benito Serrano i Manuel Rando respectivament, el vicepresident de Guadalajara, Rubén García i els diputats de Burgos, Sòria, Saragossa, Terol i València, Raquel Contreras, Antonio Pardo, José Carlos Tirado, Diego Piñeiro i Jordi Mayor juntament amb altres representants provincials de les diputacions que integren el Consorci Camí del Cid.

Actuacions 2023

D'altra banda, dins del pressupost ordinari del Consorci Camí del Cid, que enguany ascendirà a 288.000 euros, les actuacions previstes per a 2023 es dividiran en tres grans àrees: infraestructures, dinamització i divulgació i promoció del recorregut.

Respecte a la primera, es contempla introduir una sèrie de millores en l'inventari de recursos i base de dades del Camí del Cid, es promouran més d'una vintena de trobades amb ajuntaments, grups d'acció local i empreses i s'iniciarà una nova campanya de reforç i conservació de la senyalització senderista i BTT que contempla la realització de més de 2.500 intervencions al llarg de tot el recorregut. Així mateix, es contempla actualitzar i sincronitzar la informació que s'ofereix sobre les rutes, revisant tots els traçats i el seu reflex en tots els suports actualment disponibles (paper, digitals, web...) incloent l'edició dels 37 nous mapes web.

Les activitats de dinamització inclouen premis com el Álvar Fáñez d'Associacions o el Concurs de Vídeos o exposicions com la itinerant del Camí del Cid que ja ha viatjat per més de mig centenar de localitats del recorregut. En 2023, a més, se celebrarà la segona edició de Dia del Camí del Cid i es desenvoluparà un nou ral·li mototurístic pel Camí del Cid.
La promoció centrarà una part important dels treballs del pròxim any així com les actuacions impulsades amb l'Associació Rutes Culturals d'Espanya que se centraran principalment en accions promocionals en el mercat internacional.

Pujar