elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La VIII Mediterranean Xtrem recorrerà la província entre Montanejos, Vila-real i Benicàssim

La VIII Mediterranean Xtrem recorrerà la província entre Montanejos, Vila-real i Benicàssim
  • La cita ciclista comptarà amb un recorregut de 305 quilòmetres i amb 7.740 metres de desnivell acumulat

El pati de l'Espai Cultural Obert- ECO Les Aules de la Diputació de Castelló ha acollit hui l’acte de presentació de la VIII edició de la Mediterranean Xtrem, la cita per excel·lència dels i les ‘bikers’ amants del BTT (ciclisme de muntanya). La carrera comença demà divendres 14 d’octubre i s’allargarà en les seues diverses etapes durant el dissabte 15 i diumenge 16 d’octubre.

La cita esportiva manté les seus de l’any passat (Vila-real, Montanejos i Benicàssim) i, com a novetat, recupera la possibilitat de fer la inscripció sols del cap de setmana.

A la presentació ha assistit la diputada d’Esports, Tania Baños, qui ha destacat els 900.000 euros que la Diputació de Castelló destina a esdeveniments esportius, als quals se suma les partides destinades a esdeveniments singulars com és el cas de Mediterranean Xtrem.

Baños ha manifestat que l’aposta de la Diputació de Castelló “va més enllà i treballa per conjuminar esport i turisme amb l’objectiu de dinamitzar la nostra província i portar a les nostres comarques esportistes de primer nivell”. A més a més, la diputada provincial ha assenyalat que “seguirem apostant per aquest tipus d’esdeveniments amb l’objectiu comú de promocionar l’esport i el turisme i impulsar iniciatives conjuntes aprofitant l’orografia i característiques del nostre territori”.

Baños també ha mostrat el seu suport a la compatibilitat del ciclisme de muntanya amb el medi ambient i ha dit ser una “ferma defensora” de la BTT. “No tot val, però, amb normes, buscant acords i punts de trobada amb organitzadors seriosos i responsables, es poden practicar els esports i salvaguardar el medi ambient”.

Finalment, Baños ha tingut paraules d’agraïment als ajuntaments participants “gràcies als quals podem realitzar aquest esdeveniment, perquè la seua col·laboració i treball és molt important perquè finalment siguen una realitat”.

A la presentació també hi han assistit la diputada provincial de Turisme, Virgina Martí, els regidors d’Esports de Vila-real, Montanejos i Benicàssim, Xavier Serralvo, Jorge Soler i Arturo Martí, l’organitzador de l’esdeveniment, Héctor de la Cagiga, i el ciclista Josep Betalú, guanyador quatre anys consecutius de la Titan Desert.

Cagiga ha intervingut per a destacar “el necessari impuls” de la Diputació de Castelló per a fer “esdeveniments esportius de qualitat” com la Mediterranean Xtrem, i ha donat les gràcies a la institució provincial i els ajuntaments per “apostar per l’esport i seguir lluitant per fer créixer aquesta província amb tantes possibilitats esportives”.

La Mediterranean Xtrem 2022 se celebra del 14 al 16 d’octubre i comptarà amb un recorregut de 305 quilòmetres i amb 7.740 metres de desnivell acumulat. La distribució per etapes serà la següent:

ETAPA 1: VILA-REAL – MONTANEJOS

117 km + 3.150 metres de desnivell

ETAPA 2: MONTANEJOS-MONTANEJOS

65 km + 1.890 metres de desnivell

ETAPA 3: MONTANEJOS – BENICÀSSIM

123 km + 2.700 metres de desnivell

Pujar