elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

VÍDEO | Què simbolitzen les set cadires gegants que s'instal·laran a Castelló?

Què simbolitzen les set cadires gegants que s'instal·laran a Castelló?
Què simbolitzen les set cadires gegants que s'instal·laran a Castelló?
  • Amb quasi tres metres d'altura, aquestes majestuoses cadires formaran part d'un museu a l'aire lliure

Les set cadires gegants han arribat ja a la Plana de l’Arc, la mancomunitat que agrupa a Cabanes, Benlloc, Les Coves de Vinromà, La Torre d’en Domènec, la Vall d'Alba, Vilafamés i Vilanova d'Alcolea.

Amb quasi tres metres d'altura, aquestes set majestuoses cadires ompliran de color aquests set municipis castellonencs i formaran part d'un museu d'art contemporani a l'aire lliure.

Però, què simbolitzen aquestes set cadires?

Cal assenyalar que per a poder transportar-les ha sigut necessari l'ús de camions i una grua.

La vida de carrer compartit

Als pobles és habitual traure les cadires a la porta de la seua casa, per a reunir-se amb els veïns i xarrar de les seues coses quotidianes. Aquest costum és més comú durant els mesos d'estiu i primavera, ja que el bon temps convida a eixir al carrer a prendre el fresc. I les cadires són un element indispensable per a això.

La vida de carrer compartit amb veïns és precisament la metàfora del que simbolitza l'essència del poble i que la Plana de l’Arc ha volgut representar en aquestes set cadires gegants, una idea en la qual hi ha hagut participació veïnal, sota la supervisió dels creadors de la idea que són Pilar Balsalobre i Carlos Jiménez, de l'estudi Photoalquimia.

El dissabte 15 d'octubre les cadires gegants seran exposades en la plaça dels Hostals de Cabanes, amb una jornada pública per a poder gaudir de les set obres escultòriques.

Pujar