elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

VÍDEO | Els mosquits ja piquen a Castelló: L'aigua i la calor acceleren la plaga

Els mosquits ja piquen a Castelló: L'aigua i el calor acceleren la plaga
Els mosquits ja piquen a Castelló: L'aigua i el calor acceleren la plaga
  • Els mosquits prenen les zones de marjal de la província després de les eclosió de les larves

Després de les pluges torrencials que van deixar la setmana passada més de 200 litres per metre quadrat en zones com Castelló i Benicàssim, l'aigua estancada ha sigut la tònica dominant en moltes zones de Marjalería.

Aquesta situació, acompanyada de les temperatures càlides pròpies del mes de juny, han portat a l'eclosió de les larves del temut mosquit, que campa a pler per aquestes zones inundables de la província.

L'aparició d'aquesta plaga està generant molèsties a nombrosos veïns, que denuncien les picades que han de patir si ixen a l'aire lliure.

La Diputació ja ha sol·licitat els permisos a la Conselleria per a fumigar amb helicòpters en zones com el camí la Ratlla a Benicàssim, on aquest dilluns es va poder veure com una aeronau fumigava l'àrea on es manté l'aigua estancada.
La situació es repeteix en altres zones de marjal de la província, com en la costa de Torreblanca o la finca del Pou de Nules, on la Diputació també ha actuat.

Cal recordar que en aquestes zones inundades, en les quals hi ha més de 0’5 hectàrees d'aigua estancada, no es pot accedir amb els tot terrenys de fumigació, per la qual cosa s'opta per la via aèria, sobretot a causa de l'excepcional quantitat de larves que s'està observant, major que altres anys.

A més, els responsables del Pla Provincial contra els Mosquits han demanat als ajuntaments que esbrossen les àrees en les quals s'acumula la vegetació perquè a aquestes zones sí que puguen entrar els equips terrestres.

Així mateix, apel·len a la col·laboració ciutadana per a evitar la permanència d'aigua estancada en terrenys, tests, recipients o piscines sense tractar.
La situació d'alarma veïnal es repeteix en altres zones de costa com les zones de marjal de Borriana, a la platja d'Almassora o fins i tot més a l'interior, com en Benadressa (a Castelló), on els sanitaris de l'ambulatori lamenten també la quantitat de picades que pateixen per aquest núvol de mosquits.

Pujar