30 de novembre de 2020 30/11/20

Vicente: “La província reclama protecció i inversió a Diputació”

Vicente: “La província reclama protecció i inversió a Diputació” - (foto 1)
  • Diversos municipis de Castelló remeten escrits a la institució per a sol·licitar accions que els ajuden a reforçar les mesures socials i econòmiques contra la pandèmia

  • David Vicente, diputat provincial del PP i alcalde de la Torre d'en Besora, reconeix “la capacitat i liquiditat d'una institució fonamental per a pobles amb escassos recursos”

Diversos municipis de la província de Castelló han reclamat protecció i inversió a Diputació per a reforçar les mesures sanitàries, socials i econòmiques que a nivell local estan aplicant en la lluita contra la pandèmia del *coronavirus. Localitats com Onda, Gaibiel, La Llosa, Alcalà de Xivert o la Torre d'en Besora ja han presentat instàncies davant la Diputació Provincial per a sol·licitar suport en la gestió d'aquesta crisi que “no sols és sanitària, també ho és social i econòmica”.

Així ho ha considerat el diputat provincial del PP, David Vicente, qui ha tendit la mà a PSPV i Compromís per a garantir la protecció i inversió “que els pobles de la província, especialment els més xicotets, necessitem per a reforçar les accions que a nivell local estem duent a terme”.

Vicente considera que “la suma d'esforços pot ser de gran utilitat per als 135 municipis de Castelló. I la Diputació Provincial, com a Ajuntament d'Ajuntaments, té la capacitat econòmica per a fer front a una inversió extraordinària en les poblacions que en aquests moments seria de vital ajuda per a tots els veïns”. Cal recordar que altres diputacions ja estan prestant serveis i realitzant inversions milionàries a les seues províncies, i "esperem que prompte la Diputació de Castelló també ho faça".

De fet, tal com ha reconegut Vicente, “la situació econòmica sanejada de la institució garanteix la seua capacitat d'inversió a la província. Més de 50 milions d'euros en romanents de tresoreria que han de traduir-se en recursos, material, assessorament i liquiditat perquè les localitats siguen capaces d'afrontar amb el 100% de garanties la lluita contra el coronavirus”.

El diputat provincial recorda que des del Grup Popular en la Diputació ja presentem fa dies una bateria d'accions que van encaminades al fet que aquesta institució siga útil a la nostra província, ara són els ajuntaments els que estan sol·licitant el que necessiten, i esperen amb urgència una resposta. No ens cansarem d'oferir tota la nostra experiència i compromís perquè siguen ateses en favor de les famílies d'aquesta província”.

Pujar