elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Verge dels Desemparats visitarà Castelló amb motiu del centenari de la seua coronació

La Verge dels Desemparats visitarà Castelló amb motiu del centenari de la seua coronació
  • Està previst que visite Alcalá de Xivert, Altura i Castelló, on podrà ser adorada a la Basílica de Ntra Sra del Lledó just després de les festes de la Magdalena

La Verge dels Desemparats és la patrona de la Comunitat Valenciana i el proper any se celebra el centenari de la seua coronació. Tal com els va avançar elperiodic.com, hi ha prevista una gran celebració per al mes de maig del 2023 i per això la imatge original de la 'Geperudeta' ixirà de forma excepcional per ser venerada pels valencians.

A més, està previst que la imatge pelegrina de la Mare de Déu dels Desemparats faça diverses visites especials a Castelló, dins aquest Any Jubilar del Centenari de la Coronació. Cal destacar, que hi ha algunes localitats de Castelló que tenen gran devoció a aquesta verge i, sense anar més lluny, a localitats com Alcalá de Xivert hi ha capelles en honor seu.

Així, a la programació està prevista que la pelegrina visite Alcalá de Xivert el 12 de febrer, el 25 i 26 de març estiga a Castelló, just després de les festes de la Magdalena. Aquests dies podrà ser visitada a Basílica de Ntra Sra del Lledó de la capital.

Finalment, el 23 d'abril la pelegrina es desplaçarà fins al Santuari de la Cova Santa, a Altura (Castelló). També hi ha previstes visites de la pelegrina a diferents municipis d'Alacant.

Una imatge amb “projecció” internacional

I és que, tal com va explicar aquest dimarts el bisbe auxiliar de València monsenyor Javier Salinas en la presentació dels actes del centenari, "la Verge dels Desemparats és la patrona de la Comunitat Valenciana, la seua projecció arriba a tot el territori siga quina siga la seua diòcesi”. És més, hi ha devoció a la 'Geperudeta' a pràcticament els cinc continents i des de punts com Filipines, Argentina, Índia, Àfrica o Costa Rica estan oferint la seua col·laboració amb València per participar en el centenari.

Pujar