elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torna la mítica Volta ciclista a la Plana Baixa dels anys 80

Torna la mítica Volta ciclista a la Plana Baixa dels anys 80

  La mítica ‘Volta a la Plana Baixa’ va ser una de les mítiques competicions ciclistes que engrossien el calendari de proves sobre dues rodes a la província de Castelló en els anys 80.

  Un moment d'auge en este esport en el qual van nàixer molts clubs i penyes i l'etapa daurada de les quals es va estendre fins als 90. No obstant això, en les següents dècades el ciclisme va perdre una mica de manxa i algunes d'estes proves van desaparéixer en l'oblit.

  Ara, la comarca recupera la Volta a la Plana Baixa, que viurà els seus primers compassos entre el divendres 9 de febrer i el diumenge 11.

  En la primera edició de la Volta a la Plana Baixa Júnior, de caràcter nacional, han confirmat la seua participació 22 equips, huit d'ells de la Comunitat i tres de talla internacional.

  La primera etapa (divendres dia 9) tindrà lloc en un ràpid circuit en el barri de Novenes de Calatrava de Borriana i la costa, amb el qual es completaran 72 quilòmetres en 12 voltes.


  L'etapa del dissabte dia 10 avançarà des de Vila-real fins a Alcudia de Veo, en plena Serra d’Espadà, a través de 83 exigents quilòmetres de muntanya pels ports del Marianet, Eslida, Aín i El Collao. En els seus primers quilòmetres avançarà per Les Alqueries, La Vilavella i La Vall d'Uixó, on començarà l'ascens.


  Per a rematar, l'etapa final del diumenge 11 tindrà eixida i meta a Alcudia de Veo amb una altra etapa de 81 quilòmetres de muntanya a traves de diversos ports entre Aín, Eslida i Almedíjar.


  El retorn de la Volta a la Plana Baixa ha sigut possible gràcies a la iniciativa del grup esportiu TBG La Plana, juntament amb els clubs Cicloclinic i la Nau, amb la promoció dels Ajuntaments de Borriana, Vila-real i Alcudia de Veo, així com la col·laboració d'entitats com Caixa Rural de Borriana, al càrrec de la qual queden els trofeus de la primera etapa.

   

  MÉS FOTOS
  Torna la mítica Volta ciclista a la Plana Baixa dels anys 80 - (foto 2)
  Torna la mítica Volta ciclista a la Plana Baixa dels anys 80 - (foto 3)
  Torna la mítica Volta ciclista a la Plana Baixa dels anys 80 - (foto 4)
  Torna la mítica Volta ciclista a la Plana Baixa dels anys 80 - (foto 5)
  Pujar