elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sol·liciten vols antimosquits a Torreblanca, Cabanes, Oropesa, Benicàssim i Nules després de les últimes pluges

Sol·liciten vols antimosquits a Torreblanca, Cabanes, Oropesa, Benicàssim i Nules després de les últimes pluges
  • La Diputació de Castelló ha demanat autorització a la conselleria de Sanitat per al tractament aeri

La Diputació de Castelló ha sol·licitat a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública autorització per a la realització de tractament aeri en els termes de Torreblanca, Cabanes, Orpesa, Benicàssim i Nules, on s'ha constatat l'existència d'aigua estancada després dels episodis de fortes precipitacions que es van registrar els dies 25 i 26 de maig.

És una petició que es tramita per l'existència de superfícies d'aigua estancada superior a 0.5 hectàrees a les quals resulta molt difícil accedir de manera terrestre, donant-se la circumstància afegida que s'ha observat l'existència d'una important quantitat de larves que cal eliminar per a no posar en risc la salut pública.

Cal tindre en compte que els tractaments aeris, que només ataquen a les larves, únicament poden realitzar-se baix determinades condicions i amb l'autorització prèvia de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. A més, els experts recorden que els tractaments més efectius són els terrestres, ja que actuen sobre larves i individus adults.

Els responsables del Pla Provincial contra els Mosquits demanen que els ajuntaments esbrossen les àrees en les quals s'acumula la vegetació per a facilitar l'entrada dels equips terrestres. A més, apel·len a la col·laboració ciutadana per a evitar la permanència d'aigua estancada en terrenys, tests, recipients o piscines sense tractar.

Pujar