elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La ruta obligatòria dels veïns d'Els Ports: 80 quilòmetres per a vacunar-se contra el covid

La ruta obligatòria dels veïns d'Els Ports: 80 quilòmetres per a vacunar-se contra el covid
  • El sindicat CSIF reclama que les dosis s'administren en els consultoris locals o crear equips itinerants de vacunació

Els veïns d'Els Ports, a la província de Castelló, han de realitzar 80 quilòmetres per a rebre la vacuna contra el covid. Això és el que denuncia la Central Sindical Independent i de Funcionaris. Només des de la capital de la comarca, Morella, hi ha més de 62 quilòmetres de distància i des d'Olocau del Rei, el municipi més a l'oest de la comarca, està a 88 quilòmetres de Vinaròs.

Així doncs, CSIF ha denunciat que la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública “cite a veïns de diferents localitats de la comarca de Els Ports per a vacunar-se contra el coronavirus el dimarts 6 d'abril en el Palau dels Esports Vinaròs”, sense oferir alternatives més pròximes al domicili d'aquests ciutadans. La citació correspon a la franja d'edat de persones nascudes en els anys 1956 i 1957, que no pertanyen a grups considerats com de risc o prioritaris, i als quals s'administrarà una primera dosi de la vacuna d'AstraZeneca.

Des del sindicat han assenyalat que, “a pesar que al principi es va dir que s'habilitaria el pavelló Jaume I de Morella com a espai per a la vacunació massiva de les persones que resideixen a la comarca de Els Ports, la realitat és que el Consell està citant ara a la ciutadania a Vinaròs, a prop de 80 quilòmetres del seu domicili en alguns casos, sense tenir en compte que moltes persones ni tan sols disposen de vehicle propi per a desplaçar-se i sense temps suficient per a organitzar-se”. I és que les citacions van començar a arribar a la ciutadania de municipis d'aquesta comarca, com Cinctorres, el Forcall o la mateixa Morella, el dijous 1 d'abril, coincidint amb l'inici de la festivitat de Setmana Santa.

“Des de CSIF continuem defensant la idoneïtat de, en lloc d'obligar els propis residents a haver de desplaçar-se tan lluny del seu lloc de residència, la vacuna s'administre en els propis centres de salut i consultoris auxiliars d'aquestes localitats i, en cas de necessitat, es creuen equips itinerants de vacunació que recórreguen la comarca per a vacunar a la ciutadania”, han recalcat des de CSIF, que també han sol·licitat al Consell que “explique de manera detallada com es durà a terme el procés de vacunació de les persones de major edat, que no seran immunitzades amb AstraZeneca”, a més de “prendre mesures urgents perquè s'evite el desplaçament de les persones més majors”.

Denúncia del PP de Morella

Per part seua, el Partit Popular de Morella ha realitzat una denúncia en el mateix sentit en contra del que l'alcalde socialista, Rhamses Ripollés, anunciara el passat 17 de març que la capital dels Ports anava a convertir-se en un punt de vacunació massiva per a tota la comarca.

Per als populars, “el alcalde ha demostrat que va mentir”. “Que en lloc de defensar a els veïns només es dedica a protegir a les seues sigles i a justificar mesures que són absolutament injustes per a la població, especialment la d'avançada edat”. Així ho ha considerat Jesús Lecha, portaveu del PP a Morella.

Pujar