elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Rototom acomiada el seu ‘We must change the world’ després de més de 180 concerts i sessions

El Rototom acomiada el seu ‘We must change the world’ després de més de 180 concerts i sessions
  • La macrocita cultural suma en una setmana 388 hores de música i 204 hores de conferències, tallers, debats i altres esdeveniments

MÉS FOTOS
El Rototom acomiada el seu ‘We must change the world’ després de més de 180 concerts i sessions - (foto 2)
El Rototom acomiada el seu ‘We must change the world’ després de més de 180 concerts i sessions - (foto 3)
El Rototom acomiada el seu ‘We must change the world’ després de més de 180 concerts i sessions - (foto 4)
El Rototom acomiada el seu ‘We must change the world’ després de més de 180 concerts i sessions - (foto 5)
El Rototom acomiada el seu ‘We must change the world’ després de més de 180 concerts i sessions - (foto 6)

La 27a edició del Rototom Sunsplash, abrigallada pel lema ‘We must change the world’, tanca aquesta nit les seues portes a Benicàssim després de ratificar que, a més d'un esdeveniment de rang planetari -77 nacionalitats han perfilat el públic enguany- és un autèntic motor sociocultural.

Durant les seues set jornades de celebració, pel festival internacional reggae han desfilat 183 concerts i dj sets, llançant 388 hores de música en els seus set escenaris: més de 55 hores diàries de ritme ‘senar stop’.

A completar aquest rànquing musical contribuirà el cartell d'aquest dilluns, el del comiat, que només en el Main Stage reflectirà l'itinerari d'estreles que ha caracteritzat aquesta edició. Ací irromprà un dels xous més esperats del Rototom del retrobament, el de Burning Spear (00.45 hores), amb data única a Espanya. El cantant jamaicà de roots reggae per excel·lència compartirà vetlada, i escenari, amb el missatger rasta Luciano (23.15 hores); la banda italiana Africa Unite (22.00 hores) i els espanyols Iseo&Dodosound obrint el teló a les 20.15 hores.

El tancament del Lion Stage ajudarà a pujar, per part seua, al reggae espiritual del jamaicà Iqulah Rastafari, a la banda italiana Shakalab, els valencians Auxili i la cúmbia de la cubana La Dóna'm Blanche.

Nodrit és també el balanç que deixa el perfil extramusical del Rototom Sunsplash enguany, que ha oferit al públic des de la seua arrancada, el 16 d'agost, fins a aquest dilluns, 182 activitats culturals: 26 cites diàries i 204 hores en total de conferències, tallers, cercaviles i classes de ball afro i dancehall, entre les alternatives de l'ampli ventall que ha agitat aquest 2022.

Sobre la Reggae University i el Fòrum Social ha pivotat el gruix de projeccions, debats i xarrades. El temple d'aprenentatge del reggae ha inclòs en la seua graella cinc passes cinematogràfics, 10 debats i 7 seminaris rasta, amb més d'una trentena de persones convidades, entre artistes i veus expertes. Xifres similars aporta el Fòrum Social, que ha projectat cinc documentals -amb xarrada posterior- i cinc debats, als quals han donat pols 32 convidats per a parlar dels desafiaments globals i cercar una solució col·lectiva que aconseguisca canviar el rumb del planeta.

Jamkunda -la reformulada African Village-; l'espai més familiar: Magicomundo; l'àrea per a públic adolescent Teen Yard, al costat de Pachamama o el Mercat Artesà, completen aqueixa suma d'hores d'activitat que han omplit de vida cada racó del recinte de concerts durant set dies d'experiència Rototom.

Amb aquest tancament d'altura, el festival posa ja el comptador a zero per al seu següent aterratge a Benicàssim. L'estiu de 2023 tornarà a sonar a reggae.

Pujar