elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El retaule d'un poble de Castelló que tots admiren en el Museu Nacional d'Art de Catalunya

El retaule d'un poble de Castelló que tots admiren en el Museu Nacional d'Art de Catalunya
  • El retaule, que havia romàs en la primera seu d'esta exposició, situada en el Museu del Prado de Madrid, des d'el mes de setembre passat va rebre la visita de 90.000 persones.

El conegut retaule de la Institució de l'Eucaristia de la parròquia de La Nativitat de La nostra Senyora de Villahermosa del Río va ser instal·lat ahir dilluns en una de les sales del Museu Nacional d’Art de Catalunya (Barcelona), on romandrà fins al pròxim 26 de maig, formant part de l'exposició “L'espill perdut. Jueus i conversos en l'edat mitjana”, que està coorganitzada amb el Museu Nacional del Prado.

“L'exposició, més enllà d'aprofundir en qüestions comunes amb la resta d'Europa, té la particularitat de presentar una sèrie d'obres absolutament úniques, que responen a les circumstàncies especials que van determinar les relacions interreligioses entre els segles XIII i XV”, assenyalava el director del Museu Nacional d’Art de Catalunya, Pepe Serra.

Cal destacar que la inauguració de l'exposició tindrà lloc dijous que ve 22 de febrer, a través de la conferència inaugural “De la religió a la sang. La construcció de l'altre”, a la Sala de la Cúpula del Museu; a càrrec de Joan Molina Figueras, comissari de l'exposició i Cap del Departament de Pintura Gòtica Espanyola del Museu Nacional del Prado. Després, es procedirà a la inauguració de l'exposició.

Peça de gran valor

Ahir, els tècnics, amb molta precisió i tacte van desembalar les taules d'este conjunt atribuït al Mestre de Villahermosa (per a alguns autors, Llorenç Saragossà), datat entre 1385 i 1390 i que està pintat al tremp sobre fusta.

El retaule, que havia romàs en la primera seu d'esta exposició, situada en el Museu del Prado de Madrid, des d'el mes de setembre passat (encara que la inauguració va tindre lloc el 9 d'octubre del passat any) va rebre -segons Joan Molina- la visita de 90.000 persones. Ara, el retaule més viatger de la província de Castelló romandrà a Barcelona fins a finals de maig per a tornar al juny a la que és la seua casa.

MÉS FOTOS
El retaule d'un poble de Castelló que tots admiren en el Museu Nacional d'Art de Catalunya - (foto 2)
El retaule d'un poble de Castelló que tots admiren en el Museu Nacional d'Art de Catalunya - (foto 3)
El retaule d'un poble de Castelló que tots admiren en el Museu Nacional d'Art de Catalunya - (foto 4)
El retaule d'un poble de Castelló que tots admiren en el Museu Nacional d'Art de Catalunya - (foto 5)
El retaule d'un poble de Castelló que tots admiren en el Museu Nacional d'Art de Catalunya - (foto 6)
El retaule d'un poble de Castelló que tots admiren en el Museu Nacional d'Art de Catalunya - (foto 7)
El retaule d'un poble de Castelló que tots admiren en el Museu Nacional d'Art de Catalunya - (foto 8)
Pujar