elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Queixes veïnals per la forta olor de marihuana destapen una macroplantació en una casa d'Oropesa

Queixes veïnals per la forta olor de marihuana destapen una macroplantació en una casa d'Oropesa

  La Guàrdia Civil ha detingut el passat dia huit de febrer a sis persones pels delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal a Oropesa i Cabanes, s'han aprehés mil set-centes plantes de marihuana en avançat estat de floració, cent grams de cabdells i diners en efectiu, també s'han confiscat tres vehicles.

  Dins del pla de lluita contra el tràfic de drogues la Guàrdia Civil d'Oropesa juntament amb l'Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Castelló, va iniciar la denominada operació TRADHTAR V.

  Tot va començar quan els guàrdies civils a la fi del passat estiu van rebre diverses queixes veïnals per la forta olor de marihuana que es desprenia d'un habitatge a Oropesa, per eixe motiu els agents van iniciar una investigació de la qual van acreditar l'existència de dos immobles permanentment custodiats sent proveïts d'aliments i begudes des de fora.

  Fruit de les indagacions els guàrdies civils van recaptar evidències suficients per a demostrar que es tractava d'un grup criminal perfectament organitzat on cada membre tenia establida la seua funció, una vegada obtinguts tots els indicis necessaris van realitzar l'entrada i registre de tots dos locals on van trobar un total de mil set-centes plantes de marihuana en avançat estat de floració (cogollada), una bossa amb cent setze grams de cabdells de la mateixa substància envasada i preparada per a la seua distribució i venda, diners en efectiu i s'han confiscat els tres vehicles usats pels integrants.

  Els immobles comptaven amb enganxaments il·legals a la xarxa elèctrica que proveïa d'energia als aparells, màquines i transformadors de l'hivernacle, tot el sistema elèctric ha sigut desmantellat.

  Els detinguts són sis homes d'edats compreses entre els 25 i 40 anys, als quals se li atribuïx pertinença a grup criminal, delicte contra la salut pública i defraudació del fluid elèctric.

  Les actuacions han sigut realitzades per components de l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil d'Oropesa, l'equip ROCA i la Unitat de Seguretat Ciutadana (USECIC) de la Guàrdia Civil de Castelló i la Policia Local d'Oropesa.

  Les diligències instruïdes juntament amb els detinguts han sigut entregades en el Jutjat d'Instrucció nº3 de Castelló, cinc d'ells han ingressat a la presó.

  Pujar