elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV-PSOE d’Albocàsser lamenta la “falta d’implicació” del PP i JPA per a dotar el municipi del nou centre d’Infantil i Secundària

  • El municipi fa 25 anys que està esperant l’edifici educatiu i l’oposició ha votat en contra de la cessió d’un solar para a la seua construcció

El PSPV-PSOE d’Albocàsser ha lamentat la “falta d’implicació” del Partit Popular i Junts Per Albocàsser (JPA) per a dotar al municipi d’un nou Col·legi d’Educació Infantil, Primària i Secundària Obligatòria (CEIPSO). La localitat, capital de la comarca de l’Alt Maestrat, fa vint-i-cinc anys que està esperant la construcció d'un centre educatiu nou i, malgrat això i que des de 2007 membres de l’AMPA ho porten lluitant, els partits en l’oposició han votat en l’últim plenari en contra de la cessió d'un solar a la Conselleria d'Educació per fer el nou CEIPSO, amb cinc vots en contra (PP 3 i JPA 2), i quatre a favor del PSPV- PSOE. El solar és on està l’actual CEIP.

Tal com expliquen des de l’agrupació local, en els últims 20 anys, “el PP ha sigut incapaç de tancar la construcció d’este centre, malgrat que ho tenien tot a favor: governaven en la Generalitat i en la diputació. I no sols no ho van fer sinó que ara estan ficant entrebancs a un projecte molt important per a la dignificació de les infraestructures educatives, a més de ser una aposta ferma per l’educació pública”.

Així mateix, assenyalen que, des de l'equip de govern, “estem desconcertats, igual que un elevat percentatge de veïnes i veïns, als que sempre hem escoltat, pel posicionament de JPA, amb qui vam acordar retirar el punt de cessió del solar de l’anterior plenari i ajornar-lo al 31 de juliol per a què pogueren fer unes consultes a conselleria, i ells es van comprometre a votar el mateix que el resultat del Consell Escolar Municipal —que va aprovar per unanimitat cedir el solar on està l'actual CEIP— i ara han votat en contra”.

Cal assenyalar que el PP oferia per a fer el centre un espai comprat mentre que JPA defenia la ubicació en el lloc actual. Arriba l'any 2019, i amb el canvi en l’alcaldia per la socialista Isabel Albalat, es continua treballant a facilitar a la Conselleria d'Educació “tot el que ens ha demanat per posar en marxa la construcció d'un centre nou de primària: reunions, medicions topogràfiques, informes, etc.”, apunta Albalat.

La conselleria, després de rebreu tot i estudiar-ho, proposa la construcció d'un CEIPSO, “tirem endavant i ho valorem com a la primera pedra d'un projecte educatiu complet, recolzat en tot moment pel Consell Escolar Municipal, on posteriorment a la citada construcció, demanarem la implantació d'un cicle formatiu complet. És una llàstima que la resta de grups no es sumen al que és un projecte fonamental per a l’educació dels xiquets i xiquetes, i que són el nostre futur”.

Pujar