elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV posa la recuperació de la platja de les Marines de Nules com a exemple "del compromís" del Govern amb la regeneració del litoral

El PSPV posa la recuperació de la platja de les Marines de Nules com a exemple "del compromís" del Govern amb la regeneració del litoral
  • El diputat Artemi Rallo reprotxa al PP que durant l'etapa de Mariano Rajoy a la Moncloa no s'avançara "cap mil·límetre" en la protecció de la costa: "hui parlaríem d'una situació diferent"

El PSPV-PSOE de Castelló ha posat en valor la recuperació de la platja de Nules com un exemple "del compromís ferm d'aquest partit amb la regeneració del litoral de la província". Així ho ha afirmat el diputat al Congrés Artemi Rallo en la seua visita a les obres de recuperació de les Marines, que han comptat amb un pressupost de 4,07 milions d'euros per part del Govern d'Espanya. Amb aquesta inversió s'ha aconseguit estabilitzar la platja gràcies a l'aportació de 90.000 metres cúbics de grava fina, la prolongació de quatre espigons i la reconstrucció de l'ecosistema dunar.

"Aquesta actuació és una mostra més del compromís del PSOE amb la protecció del medi ambient i la dinamització del turisme a la província de Castelló", ha afirmat Rallo. Un aspecte fonamental de les obres de recuperació ha sigut l'ampliació de la zona d'arena de la platja. Aquesta ampliació té com a objectiu crear una barrera natural més àmplia contra els onatges violents dels temporals, protegint així els habitatges situats a primera línia.

La recuperació de la platja de les Marines de Nules se suma a altres actuacions que el PSOE ha dut a terme a la província per a regenerar el litoral, com la recuperació de les platges d'Almenara i Vinaròs. "La regeneració del litoral és una inversió de futur que permetrà crear ocupació, dinamitzar el turisme i protegir el medi ambient".

Artemi Rallo ha ressaltat que "el treball dut a terme pels executius socialistes no s'atura amb aquests projectes i recorda que s'han iniciat els tràmits per a portar avant els plans de regeneració de la costa d'Almassora, Benicarló, Borriana, Moncofa, Orpesa i Xilxes".

Nul·la inversió del PP en el govern

El parlamentari socialista ha lamentat que durant els set anys de Mariano Rajoy a la Moncloa no s'avançara "cap mil·límetre" en la protecció de la costa, "més que malbaratar recursos públics amb 'pegats' cada vegada que un temporal s'engolia les platges de Castelló". "Si el PP haguera fet els deures entre 2011 i 2018 hui parlaríem d'una situació diferent", ha apuntat.

En la visita a les Marines també ha participat la subdelegada del Govern, Antonia García, i diputats autonòmics.

Pujar