elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSOE es compromet a acabar la regeneració de tota la costa castellonenca en la pròxima legislatura

El PSOE es compromet a acabar la regeneració de tota la costa castellonenca en la pròxima legislatura
  • La candidata al Congrés, Susana Ros, reivindica que el govern de Pedro Sánchez és l’únic que ha posat sobre la taula un full de ruta amb recursos per a acabar amb la regressió de les platges de la província

El PSOE completarà la regeneració de la costa castellonenca en la pròxima legislatura. Este és el compromís que assumeix la candidatura de Pedro Sánchez amb la província per a acabar amb la regressió de les platges i els perjudicis econòmics, socials i mediambientals que genera. La cap de llista al Congrés per Castelló, Susana Ros, s’ha expressat així des de Nules, l’últim municipi que ha vist les màquines en marxa per a construir els espigons que estabilitzaran la platja de les Marines i que representen una inversió estatal de cinc milions d’euros.

“Els fets avalen les nostres paraules. Amb la materialització dels espigons de la franja litoral d’Almenara, Vinaròs i pròximament Nules es compleix no només un compromís electoral del Partit Socialista sinó una responsabilitat moral amb la preservació del nostre litoral com a font de riquesa mediambiental i econòmica i una aposta de llarg recorregut pel futur de les nostres comarques”.

Ros ressalta que el treball portat a terme pels executius socialistes no s’atura amb aquests projectes i recorda que s’han iniciat els tràmits per a portar endavant els projectes de regeneració de la costa d’Almassora, Benicarló, Borriana, Moncofa, Orpesa i Xilxes”. Fins ara hi ha projectades obres per valor de 23 milions d’euros en la franja sud castellonenca front als zero del PP.

Dels ‘parxes’ a una actuació global i decidida

La candidata socialista lamenta que durant els set anys de govern de Mariano Rajoy no s’avançara “cap mil·límetre” en la protecció de la costa, “més que malbaratar recursos públics amb ‘parxes’ cada volta que un temporal es tragava les platges de Castelló”. “Si el PP haguera fet els deures entre 2011 i 2018 hui parlaríem d’una situació diferent”, apunta.

Susana Ros demana la confiança de l’electoral perquè “som els primers que hem marcat un full de ruta real i compromesa per a estabilitzar de sud a nord la costa de Castelló i serem els que deixarem la costa escudada davant futurs temporals”. “Treballem perquè cap veí senta l’amenaça de la mar quan hi ha temporals marítims, cada volta més freqüents i virulents”. A més a més, afirma que s’impulsaran canvis per a desfer la teranyina que suposa la burocràcia per a accelerar la solució definitiva a la pèrdua de la costa. “La determinació del Govern d’Espanya és “plena” en haver desencallat projectes llargament congelats durant anys “i continuarà fent-ho en els pròxims”.

Pujar