elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Projecten una nova megaplanta solar a l'Alcora, Onda, Castelló i Almassora

Projecten una nova megaplanta solar a l'Alcora, Onda, Castelló i Almassora

  Una empresa ha presentat el projecte d'una nova megaplanta solar que ocuparia terrenys en els termes municipals de l'Alcora i Onda, entorn dels entorns de la rambla de la Viuda i el riu Millars.

  El projecte, a diferència d'uns altres, buscaria ocupar parcel·les disseminades per esta àmplia zona, en lloc de situar tots els panells fotovoltaics units en un únic espai per a evitar així el seu impacte.


  Per la seua extensió, sobre 605 hectàrees, fregaria els termes municipals de Ribesalbes, Castelló i Almassora, i afectaria estos dos últims pel pas de les línies d'alta tensió per a evacuar l'energia generada.

  El parc solar tindria una inversió de 169 milions d'euros i comptaria amb 751.632 mòduls, segons explica l'empresa en el projecte, l'estudi d'impacte del qual ambiental ha eixit a informació pública.


  La megaplanta “Valentia Edetanotum FV4” la impulsa l'empresa Harbour Maestrat 4, filial de la companyia matriu EnerHi, que va desistir fa poques setmanes de construir una altra planta solar a Vilafamés i Les Useres.

  La nova planta que ara projecten se situarà en els paisatges de “Palmosa”, “Miloqueta”, “Forques”, “Trencaes” i “Pla Olivars” separades en dos zones, la del nord a l'Alcora i la del sud a Onda, connectades totes dues per línies elèctriques subterrànies.

  MÉS FOTOS
  Projecten una nova megaplanta solar a l'Alcora, Onda, Castelló i Almassora - (foto 2)
  Projecten una nova megaplanta solar a l'Alcora, Onda, Castelló i Almassora - (foto 3)
  Projecten una nova megaplanta solar a l'Alcora, Onda, Castelló i Almassora - (foto 4)
  Projecten una nova megaplanta solar a l'Alcora, Onda, Castelló i Almassora - (foto 5)
  Projecten una nova megaplanta solar a l'Alcora, Onda, Castelló i Almassora - (foto 6)
  Projecten una nova megaplanta solar a l'Alcora, Onda, Castelló i Almassora - (foto 7)
  Pujar