elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Prohibixen beure aigua de l'aixeta en una urbanització de Borriol

Prohibixen beure aigua de l'aixeta en una urbanització de Borriol

  Els veïns d'una urbanització del municipi castellonenc de Borriol no poden utilitzar l'aigua que ix de les seues aixetes. I és que ix térbola com una Coca-Cola des de fa uns dies.

  Per això, el Departament de Salut Pública de Castelló ha notificat a l'Ajuntament aquest dimarts la decisió de qualificar l'aigua com ‘no apta per al consum humà’.

  Ocorre en la Vall d'Umbrí, una urbanització al costat de la CV-10 en direcció a Castelló, on s'ha pres aquesta decisió “amb la finalitat d'evitar riscos per a la salut dels veïns”.

  Així, “queda restringit el seu ús per a beure, cuinar, preparar aliments o per a higiene personal”, però sí que es podrà utilitzar per a altres usos. I és que, encara que des de Sanitat assenyalen que les mostres de microbiologia són correctes, l'aigua ix molt térbola.

  Sobre aquest tema, l'Ajuntament ha informat que ja s'està treballant per a restablir el servei a la normalitat, mentre que des de Conselleria recorden que “Sanitat Ambiental està en contacte directe i continu amb l'Ajuntament”, realitzant controls diaris fins que es resolga el problema.

  El seu alcalde, Héctor Ramos, explica a elperiodic.com que els problemes van començar quan, després de l'avaria d'una bomba, s'ha començat a traure aigua d'un altre pou, la qual cosa està provocant este augment de la terbolesa de l'aigua mentre es vaja buidant el depòsit.

  “Anem renovant les instal·lacions, que són antigues i estan obsoletes, però es necessita una inversió molt gran per a solucionar el problema”, explica Ramos, que xifra en 4 milions d'euros el muntant que seria necessari per a renovar la xarxa de proveïment en el nucli urbà i les zones de Vall d’Umbrí i el Molló,  una important quantitat per a un poble de la mida de Borriol.

  “En la legislatura passada ja vam obtindre l'avantprojecte per a optimitzar el rendiment del servici i els estudis necessaris”, explica Ramos, que aquest mateix dimecres ha mantingut una reunió amb la delegada del Consell Susana Fabregat en la qual ha aprofitat per a sol·licitar col·laboració per a resoldre els problemes que arrosega la seua infraestructura hídrica.

  Canonades que exploten per excés de pressió

  Els problemes amb el subministrament en esta zona de Borriol no són nous pels problemes en l'atrotinada infraestructura i cal recordar que ja el passat 26 de març Sanitat ja va advertir que s'havien detectat nivells massa baixos de clor en l'aigua (0’28 g/l), per davall del límit de 0’4 que marca la legislació.

  No sols això, sinó que també s'han registrat problemes amb la pressió del proveïment d'aigua en la zona, la qual cosa ha arribat a rebentar canonades o fins i tot els termos d'alguns veïns, segons denuncien els residents d'esta urbanització de muntanya.

  Canonada trencada en la Vall d'Umbri
  Canonada trencada en la Vall d'Umbri

  Una situació que els veïns qualifiquen de "insostenible". "Dia sí, dia també hi ha una rebentada de canonades per la mala regulació en la pressió de l'aigua", lamenten en xarxes socials els veïns.

  MÉS FOTOS
  Prohibixen beure aigua de l'aixeta en una urbanització de Borriol - (foto 2)
  Pujar