elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

A presó per diversos atracaments a Castelló, Vila-real, Borriana, Les Alqueries, Cabanes, Almenara, Vall d´Alba i Montán

A presó per diversos atracaments a Castelló, Vila-real, Borriana, Les Alqueries, Cabanes, Almenara, Vall d´Alba i Montán
  • Entre els fets, consta el robatori de dos vehicles a punta de pistola i més de 3.000 euros d'una caixa registradora

La Guàrdia Civil de Castelló i el Cos Nacional de Policia han detingut a dos homes com a presumptes autors d'onze delictes entre els quals es troben, detenció il·legal, robatori amb violència i intimidació, robatori amb força, amenaces i lesions, consumats en diverses localitats de la província.

L'operació té el seu origen a mitjan passat mes de desembre quan es té coneixement de la comissió de diversos robatoris comesos en diferents comerços i establiments situats en diferents poblacions de la província.

La UOPJ de la Guàrdia Civil de Castelló va iniciar una investigació per a l'esclariment d'aquests fets observant durant el seu transcurs una coincidència amb una altra investigació duta a terme per la UDEF del Cos Nacional de Policia de Castelló i Vilareal, per la qual cosa van posar en marxa una actuació conjunta cooperant de manera coordinada, on van comprovar que els robatoris es caracteritzaven per la violència amb la qual actuaven els presumptes atracadors i sempre era de manera similar.

Tots dos homes ocultaven el seu rostre amb una màscara i una caputxa per a dificultar d'aquesta manera l'acció policial, una vegada accedien a l'interior es valien d'una arma blanca i una altra arma de foc simulada, per a així perpetrar el fet delictiu amb major seguretat, intimidant a les víctimes, arribant a agredir-les en alguna ocasió, d'aquesta manera aconseguien sostraure la recaptació de la caixa registradora, ascendint el total a més de 3.000 euros.

A més, en dues ocasions van aconseguir sostraure a punta de pistola dos vehicles, servint-se d'ells per a cometre els atracaments i una vegada finalitzat els abandonaven en la via pública.

Després de múltiples tasques d'investigació, labors de vigilància, monitoratge discret i seguiment policial, els agents investigadors van obtindre proves evidents de l'autoria d'aquests fets, procedint a la identificació, localització, i detenció de dos homes de 38 i 46 anys a què se'ls atribueix onze fets delictius.

Els detinguts juntament amb les diligències instruïdes han sigut posats a la disposició dels Jutjats de Nules i Castelló els qui van decretar l'ingrés a la presó de tots dos.

La coordinació entre tots dos Cossos ha sigut fonamental per a l'èxit de l'operació i detenció dels seus autors.

Pujar