elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP presenta una moció perquè una macroplanta solar no impedisca el gran centre logístic de la ceràmica a la Plana Baixa

El PP presenta una moció perquè una macroplanta solar no impedisca el gran centre logístic de la ceràmica a la Plana Baixa
  MÉS FOTOS
  El PP presenta una moció perquè una macroplanta solar no impedisca el gran centre logístic de la ceràmica a la Plana Baixa - (foto 2)

  El Grup Popular de la Diputació de Castelló ha presentat una moció de suport al centre logístic ceràmic que projecta el grup STN a la província. Un centre logístic declarat com a Projecte Estratègic Sostenible (PEUS) per part de la Generalitat Valenciana i que generarà desenvolupament i llocs de treball a la província però l'execució del qual xoca directament amb la instal·lació en la mateixa zona d'una megaplanta fotovoltaica que està tramitant el Ministeri.

  L'empresa Statkraft ha aconseguit recentment l'autorització administrativa del Govern central per a implementar el megaparc fotovoltaic denominat Arada Solar en els termes municipals de la Vall d'Uixó, Xilxes, Moncofa, Nules, Burriana, Les Alqueries, Vila-real i Betxí. "Aquest projecte, a més de generar un greu impacte en el valor ambiental, social, turístic i patrimonial en els municipis afectats i a la província en el seu conjunt, xoca directament amb el centre logístic ceràmic que projecta el grup STN", detalla Folgado.

  El portaveu del Grup Popular en la Diputació, Héctor Folgado, afirma que “la defensa de la ceràmica és un objectiu prioritari, per la qual cosa davant qualsevol projecte que afecte de manera negativa a la indústria alçarem la veu perquè la nostra província continue avançant". "El Govern de Pedro Sánchez ha de respectar les competències autonòmiques en ordenació del territori i ha de desestimar els projectes de competència estatal que tinguen informes desfavorables dels departaments autonòmics competents", afirma Folgado.

  "El Consell de Carlos Mazón ha desestimat el recurs interposat per l'empresa impulsora de la megaplanta fotovoltaica contra la declaració de Projecte Estratègic Sostenible (PEUS) concedida al centre logístic ceràmic de STN, la qual cosa suposa el suport clar i ferm de la Generalitat al nou espai logístic del sector tauleller. Un suport que també exigim al Govern de Pedro Sánchez, que ha de respectar les competències autonòmiques en ordenació del territori i ha de mostrar el seu suport real a la província de Castelló i a la seua indústria", explica el portaveu.

  "El centre logístic ceràmic, declarat com a Projecte Estratègic Sostenible (PEUS), generarà desenvolupament i llocs de treball a la nostra província, per la qual cosa mereix el suport incondicional del Govern, perquè si la indústria que és locomotora econòmica de la nostra província s'apaga l'ocupació i el futur també s'apaga per a milers de famílies", indica Héctor Folgado.

  "La ceràmica, que forma part del nostre ADN i és motor vital de l'economia de la nostra província, és un objectiu primordial per al PP i no permetrem que no s'atenguen les necessitats de la indústria de Castelló", subratlla Folgado.

  A més, el Grup Popular de la Diputació insta la Conselleria d'Indústria que accelere el projecte perquè el centre logístic puga ser al més prompte possible una realitat i també trasllada a la Conselleria de Medi Ambient la necessitat de vetlar pel desenvolupament del PEUS i les mesures addicionals que siguen necessàries per a la construcció d'aquest.

  "En el Partit Popular sempre defensarem els interessos dels nostres municipis i dels nostres veïns enfront de projectes que posen en risc el futur de la província i ho fem amb accions i mesures reals i concretes. La defensa del territori és crucial i el Govern ha d'escoltar, atendre i respectar als qui estan a peu del territori. Alçarem la veu sempre que siga necessari perquè se senta alt i clar el que mereix la província de Castelló", conclou el portaveu del Grup Popular en la Diputació, Héctor Folgado.

  Pujar