elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
INCENDI ALT MILLARS

Preocupació pel fort vent i la baixa humitat que pot reavivar l'incendi de Castelló a partir del dijous

Preocupació pel fort vent i la baixa humitat que pot reavivar l'incendi de Castelló a partir del dijous
  • Les hectàrees cremades ja ascendeixen a 4.700 i s'ha desescalat l'operatiu d'altres comunitats autònomes

Jornada de treva en l'incendi de l'Alt Millars, a Castelló, que he permés la volta a les seues cases d'uns 200 veïns de Villanueva de Viver, la Puebla de Arenoso i les seues pedanies Los Cantos i La Monzona, Higueras i Pavías.

No obstant això, segons l'actualització oferida des del Lloc de Comandament Avançat (PMA), per a aquest dijous es preveu un canvi en la meteorologia, amb ratxes de vent de fins a 70 km/h i una humitat inferior al 20%, que podria produir rebrots amb efecte ximenera que poden aconseguir propagacions ràpides i grans columnes de fum que aconseguiries temperatures molt elevades.

La previsió meteorològica aquesta nit continuarà sent favorable, si bé les previsions del dijous i el divendres són d'alt risc, asseguren des d'Emergències 112CV.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha presidit la reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrat (CECOPI), on s'ha establit que aquesta nit es mantenen totes les forces desplaçades per a assegurar el perímetre i refrescar els punts calents, s'han programat vols de drons amb cambra tèrmica per a detectar possibles rebrots i s'ha desescalat el dispositiu d'altres comunitats autònomes.

Les hectàrees cremades ja ascendeixen a 4.700 i el perímetre supera els 50 quilòmetres. Setze mitjans aeris operaran demà des de primera hora, mentre que 43 persones romanen en el recurs residencial de Segorbe.

Pujar