27 de novembre de 2020 27/11/20

El PPCS registra al Senat la petició perquè el Govern assumisca el cost de les dessaladores

El PPCS registra al Senat la petició perquè el Govern assumisca el cost de les dessaladores - (foto 1)
  • Els populars demanen que siga l'Estat qui assumisca el cost d'aquestes infraestructures en defensa dels interessos de la província de Castelló

Els senadors del Grup Popular per Castelló han registrat una proposta perquè es debata en la Cambra Alta i l'objectiu de la qual és que el Govern central assumisca el cost de les dessaladores de la província. Una proposta que afecta diversos ajuntaments de Castelló i que, tal com ha explicat hui el senador del PP, Vicente Martínez, “afecta als usuaris i a la província” per aquest motiu el PP “ens posem al costat dels interessos generals en aquesta qüestió com hem fet des del principi”.

La proposta contempla que l'Estat assumisca el cost, així com les futures canalitzacions. El Partit Popular de Castelló està liderant la petició que siga el Govern central qui haja d'assumir el cost inicial de 116 milions d'euros per les dessaladores. Una factura que han de pagar els ajuntaments de Moncofa, Xilxes, Benicàssim, Oropesa i Cabanes i, per a això, ha registrat la moció. Cal recordar que el Govern sí ha assumit aquest cost a Catalunya i altres comunitats autònomes “i nosaltres demanem un tracte igualitari”.

Vicente Martínez ha assenyalat que “els ajuntaments no tenen la capacitat d'assumir aquest cost” i ha recordat que “els pre acords que es van signar en 2008 no són ara vàlids perquè no té res a veure el planejament que havia previst llavors que ara” ja que han canviat les perspectives de creixement i de desenvolupament.

El PP ha liderat aquesta petició i Martínez ha donat la benvinguda a la resta de partits, “sobretot als polítics del PSOE que van ser els que ens van ficar en aquest embolic” i, fins i tot “s'han negat sempre al fet que el Govern assumira els costos”.

Pujar