elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un poble de Castelló, el municipi més massificat d'Espanya pel turisme

Un poble de Castelló, el municipi més massificat d'Espanya pel turisme
  • Rep a 200.000 turistes però no arriba a 8.000 veïns

Un conegut poble de Castelló lidera el ránking de les poblacions més massificades d'Espanya pel turisme.

Així s'assegura en el llistat donat a conéixer per la plataforma Holidu, que situa a Peníscola en el número u, en rebre 200.000 turistes cada any amb una població que no arriba als 8.000 veïns, la qual cosa suposa 25’4 turistes per cada resident.

Li segueixen en aquest ránking la turolense Albarrasí, Sant Llorenç des Cardassar a Balears i l'aragonesa Sallent de Gállego, en un llistat en el qual apareixen des de grans municipis costaners a xicotetes poblacions de l'interior.

Quant a les valencianes, en el lloc 14 trobem Benidorm, un clàssic del turisme que rep cada any a 675.000 visitants, amb una població que no arriba a 70.000 persones. L'alacantina Dénia se situa en el lloc 44 i la valenciana Gandia en el 48.

Entre les ciutats europees, d'altra banda, lidera el ‘top’ de la massificació la croata Dubrovnik amb 36 turistes per habitant, Venècia (21’3), la belga Bruges, la grega Rodas i fins i tot la capital d'Islàndia (Reykjavík), que cada any rep a 2 milions de turistes.

A Espanya també apareixen Barcelona, Sevilla i Madrid, però amb una relació de turistes per habitant molt més xicoteta (de 2 a Madrid i de 4’8 a Barcelona).

Pujar