elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
INCENDI ALT MILLARS

Pedro Sánchez, en la seua visita a Castelló per l'incendi, parla de reconstrucció forestal i ajudes als afectats

Pedro Sánchez, en la seua visita a Castelló per l'incendi, parla de reconstrucció forestal i ajudes als afectats
  • El president del Govern s'ha desplaçat fins a Barraques on s'ha situat el Lloc de Comandament Avançat

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha visitat aquest matí la província de Castelló per a conéixer de primera mà com està evolucionant l'incendi que des del dijous està assotant l'interior de la província de Castelló, després que el passat 23 de març s'iniciaren les flames a Vilanova de la Reina, obligant a desallotjar a 1.700 persones.

Sánchez ha destacat que “es tracta d'un incendi més propi d'estiu” i “té a veure amb l'emergència climàtica que impacta en la península Ibèrica”.

I és que, segons Sánchez, “estem davant temperatures pròpies de l'estiu i incendis de l'estiu”. “L'emergència climàtica és una crisi actual i urgent, en la qual no cap el negacionismo perquè l'emergència climàtica causa drames i danys com el que estem vivint”.

Durant la seua visita expressa a Barraques, on s'ha situat el Lloc de Comandament Avançat (PMA), el cap de l'Executiu espanyol ha posat èmfasi en el comandament únic en aquest incendi que ja ha arrasat prop de 4.000 hectàrees i que hui ha agafat força i sembla que no està baix control. De fet, el fort vent amb ratxes de 70 km/h situen aquest dilluns 27 de març com el pitjor dia de l'incendi.

Així mateix, Pedro Sánchez ha volgut traslladar a la població un missatge de “precaució, seguretat i esperança per a tots” i ha destacat que ja ha parlat amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, qui s'ha desplaçat també a Barraques, i el president d'Aragó, Javier Lambán, que “iniciarem la reconstrucció forestal i ajudes als comerços afectats”.

Durant la seua compareixença davant els mitjans de comunicació. Sánchez ha reivindicat dues lleis que es debatran pròximament en les Corts Generals que tenen als bombers forestals i els agents mediambientals com a protagonistes per a reconéixer-los els seus drets laborals i per a treballar els 365 dies a l'any davant qualsevol emergència.

Pujar