elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Patricia Puerta anima a trencar amb el tabú per a frenar l’increment dels suïcidis

Patricia Puerta anima a trencar amb el tabú per a  frenar l’increment dels suïcidis
  • La vicepresidenta de la Diputació destaca en les jornades de prevenció de El Teléfono de la Esperanza que cal acabar amb els estigmes per a previndre nous casos

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Patricia Puerta, ha assenyalat en l’obertura de les jornades sobre la prevenció del suïcidi de El Teléfono de la Esperanza que «tenim l’obligació de trencar el tabú perquè salva vides». Puerta ha indicat que «acabar amb els estigmes que rodegen les persones amb ideacions suïcides facilita que reclamen ajuda, per això mateix hem de conscienciar-nos que som vitals, implicant-nos en l'escolta i observació activa, per a previndre nous casos i acabar amb l'ascens en el nombre de suïcidis, sobretot juvenils». «La pandèmia està causant estralls en la salut mental de molta gent i de cap de les maneres ens podem permetre que acabe derivant en una pandèmia silenciosa que ens explote a les mans».

La responsable de Benestar Social de la Diputació ha aplaudit la celebració d’iniciatives com la que El Teléfono de la Esperanza porta a terme aquests dies a terme de manera ‘on line’ perquè, al seu judici, «doten la població dels recursos necessaris per a detectar i previndre casos de risc suïcida». En aquest sentit, ha donat les gràcies a l’equip organitzatiu per fer-ho possible i ha estés la mà de la Diputació per a col·laborar en nous projectes «que milloren el nostre dia a dia i el benestar de les persones».

Els col·loquis que es desenvolupen entre hui i demà estan dirigits pel psicòleg i tècnic de programes de El Teléfono de la Esperanza, Eustaquio Barreda, el cap de servei de Salut Mental del Consorci Hospitalari de Castelló, Rafael Mora, la psiquiatra de la Unitat de Salut Mental Infantil i de l'Adolescència de l'Hospital de la Ribera Asunción Beltrán i la psicòloga Carmen Tolós. L'accés a les xarrades és gratuït a través de la plataforma ‘Youtube’, sense necessitat d'inscripció prèvia. A més quedaran publicats de manera permanent en línia perquè puguen ser consultats.

Enllaç per a seguir la sessió de demà dia 9: https://bit.ly/tecs-jornadas-prevencion-suicidio-dia2

Pujar