elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La nova Diputació del PP intentarà frenar la Magda i altres futures megaplantas solars a Castelló

La nova Diputació del PP intentarà frenar la Magda i altres futures megaplantas solars a Castelló
  • El PP anuncia que posarà en marxa una assessoria jurídica i un grup de treball per a al·legar contra aquests macroprojectes a l'interior

MÉS FOTOS
La nova Diputació del PP intentarà frenar la Magda i altres futures megaplantas solars a Castelló - (foto 2)

El Partit Popular ha anunciat que, una vegada prenga el poder en la Diputació de Castelló activarà un servei d'assessoria jurídica per a ajudar els ajuntaments a defensar-se de la megaplanta fotovoltaica Magda.

Una macroplanta que ha rebut aquesta setmana el recolzament del Ministeri per a construir-se sobre quasi 500 hectàrees dels municipis de Les Coves de Vinromà i Benlloc, encara que la línia elèctrica travessarà una altra desena de poblacions de la Plana Alta.

En aquest sentit, la portaveu adjunta del PP en la Diputació, María Ángeles Pallarés i el diputat provincial David Vicente, han explicat que es crearà un grup de treball amb els consistoris per a “estar preparats per si vénen més plantes d'aquest tipus poder actuar contra elles”.

A més, adverteixen que, encara que l'empresa ha rebaixat la superfície afectada en un 40% la línia està sobredimensionada, per la qual cosa estaria preparada per a fer per fases ampliacions futures en qualsevol municipi de la Plana Alta.

D'altra banda, Pallarés ha lamentat que malgrat que tots els municipis afectats han presentat al·legacions al projecte (a excepció de Torreblanca), la Diputació no ho ha fet.

Tot això malgrat que Pallarés ha recordat que al febrer de 2022 es va aprovar una Declaració Institucional en el ple de la Diputació a proposta del PP per a “defensar amb fets i no amb paraules als municipis afectats”.

“El Butlletí Oficial de l'Estat del passat dimecres no deixa lloc a dubtes. El Ministeri per a la Transició Ecològica informa de la resolució de l'autorització administrativa prèvia per a la instal·lació d'aquesta megaplanta i arreplega que preguntada la Diputació Provincial de Castelló no s'ha rebut contestació per part seua, per la qual cosa s'entén la conformitat”, informa la portaveu adjunta del PP.

“La majoria dels municipis afectats són xicotets i el mateix ocorre amb els afectats, que no disposen de mitjans per a fer front judicialment a aquest projecte. La Diputació ha d'atendre les necessitats d'aquests veïns i posar al seu abast tots els mitjans que es requerisquen per a protegir el territori”, ha afegit.

“És necessari garantir l'equilibri entre energia renovable i ordenació del territori. En el Partit Popular estem a favor de les energies renovables però no estem d'acord amb projectes que l'única cosa que fan és arrasar el territori”, ha explicat Vicente, que ha apostat per “establir les directrius a seguir per a la instal·lació d'aquesta mena d'instal·lacions” per a protegir el paisatge i el sector agrícola.

“La consecució de megaprojectes de plantes solars suposaria la destrucció de bona part dels camps del municipi on se situen, un greu mal mediambiental als seus ecosistemes, l'empitjorament de la qualitat de vida dels seus habitants i, com a conseqüència, un perjudici econòmic a tots els sectors del poble, el futur del qual quedaria hipotecat als designis de multinacionals”, ha advertit.
En aquest sentit, la postura del PP provincial està recolzada per Carlos Mazón, que haurà de liderar la futura Generalitat, competent en la matèria.

Pujar