elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els millors plans per a aquesta Setmana Santa a la província de Castelló

Els millors plans per a aquesta Setmana Santa a la província de Castelló

  Tradició, cultura, patrimoni i un entorn natural inacabable són algunes de les raons per les quals visitar la província de Castelló aquesta Setmana Santa i Pasqua.

  Un territori de contrastos on la mar i la muntanya es toquen i en el qual les diferents tradicions religioses de cada municipi donen la nota especial per a aquestes dates tan assenyalades. Acompanya'ns per alguns de les destinacions més cercades.


  Una ciutat sobre la mar, bressol d'un papa

  Peníscola, la ciutat sobre la mar, és una de les destinacions més desitjades de la província. La figura del seu castell, situat sobre el Mediterrani i envoltat de cases pintades de calç blanca, és coneguda a tot el món.

  Per a qui vulga conèixer-la més de prop, en aquestes dates festives s'organitzen visites per a conèixer la Peníscola protagonista del cinema i les sèries internacionals o la història que amaguen els seus carrers, bressol del Papa Lluna i testimonis de llocs i batalles.


  La tranquil·litat d'un entorn natural enfront del Mediterrani

  Un altre de les destinacions ineludibles és el d'Alcalà-Alcossebre, un municipi immers en la tranquil·litat de l'entorn natural de la Serra d'Irta, una talaia enfront del blau Mediterrani.

  A més dels seus verds boscos i cales verges, el municipi amaga molta història, des de la del seu castell templer fins als secrets del seu centre històric, que podràs conèixer amb les visites guiades.

  Patrimoni, bous i música entre la Plana i la muntanya

  Onda, als peus de les extensa plana i porta d'entrada de la Serra d’Espadà, prepara de nou una altra Pasqua repleta d'activitats.

  La ciutat del Castell de les 300 torres no sols ofereix patrimoni històric i actes religiosos, sinó que és durant aquestes setmanes es podrà gaudir de nombroses activitats culturals, com la seua Pasqua Taurina, les activitats de Xiqueta Pasqua, la Pasqua Sonora o la Fira d'Abril.


  Un barri antic medieval entre processons

  La capital de la Plana Baixa, Borriana, posseeix un dels barris antics de traçat medieval més interessants de la província. Uns carrers que s'embolicaran del soroll dels tambors amb els nombrosos passos de Setmana Santa que recorren els seus carrers aquests dies.

  Processons com la de la Trobada, o la impressionant Processó del Sant Sepulcre, a les fosques pels carrers de la ciutat entre el silenci de la nit, són una de les formes més autèntiques de viure la devoció d'aquestes dates.

  La devoció de la Setmana Santa

  Els passos que organitzen les confraries per l'ample i llarg de la província es poden gaudir des de nombrosos punts de la geografia castellonenca. Un d'ells és Nules, on l'activitat religiosa en aquestes dates és màxima.

  El municipi de la Plana Baixa organitza nombroses processons i via crucis pels seus carrers, un motiu més per a conèixer el patrimoni religiós amb el qual compta el municipi, des de la seua gran Església Arxiprestal fins a les més xicotetes ermites.

  Música i activitats enfront de la brisa de la mar

  Moncofa és un altre dels municipis que viuen amb passió la seua Setmana Santa. Al llarg d'aquests dies, nombrosos passos recorren la població, com l'impressionant Via crucis a l'ermita amb torxes.

  Però, a més, de cara a la Pasqua organitza nombroses activitats lúdiques per a tota la família, com la VI Fira de Pasqua en la seua zona marítima, el millor enclavament per a viure les jornades de tardeo i actuacions musicals enfront de la brisa de la mar.


  Sentir el baluern de milers de tambors retrunyint

  L'Alcora, capital de l'Alcalaten, viu la seua Setmana Santa d'una forma molt particular: Amb la Rompida de l'Hora, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

  Un eixordador i emotiu acte cultural amb el qual milers de bombos i tambors sonen a l'uníson en una manifestació sonora del dolor per la mort de Crist. Sens dubte, un moment únic que només es pot viure a l'Alcora, que programa cada any una extensa programació cultural, religiosa i taurina per aquestes dates.

  Religió als peus d'un parc natural

  Amb la representació de la Passió el dissabte anterior al Diumenge de Rams, Alfondeguilla dóna per iniciada la Setmana Santa en la qual els actes religiosos centren la seua activitat amb les celebracions litúrgiques i processons com el Viacrucis fins al Calvari, el Sant Enterrament i la Trobada el Diumenge de Resurrecció.

  A més de la seua programació religiosa, Alfondeguilla ofereix un entorn natural i incomparable on gaudir de la Setmana Santa i la Pasqua. Destaquen el Castell de Castro, la Nevera, el Pont de l'Aigua o l'Escoladora, un tobogan de pedra natural en ple paratge que és el lloc ideal perquè els xiquets gaudisquen en contacte amb la naturalesa.

  Pujar