elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marxa senderista a la Vall d'Uixó, visita al Conjunt Memorial d'Almenara i un concert a Nules: Castelló promociona el patrimoni bèl·lic

Marxa senderista a la Vall d'Uixó, visita al Conjunt Memorial d'Almenara i un concert a Nules: Castelló promociona el patrimoni bèl·lic
  • Estes activitats culturals, organitzades per diferents entitats del territori, es desenvoluparan entre el 21 i 28 d'abril

MÉS FOTOS
Marxa senderista a la Vall d'Uixó, visita al Conjunt Memorial d'Almenara i un concert a Nules: Castelló promociona el patrimoni bèl·lic - (foto 2)

Castelló Sud, la marca turística del Pacte Territorial per l'Ocupació de la Plana Baixa, acull este mes una programació especial protagonitzada pel patrimoni bèl·lic del territori: una marxa senderista a La Vall d'Uixó, una visita al Conjunt Memorial d'Almenara i un concert a Nules configuren la proposta per a gaudir i aprendre sobre este patrimoni.
Sota l'eslògan de “Endinsa't en la història de Castelló Sud”, el Consorci convida als veïns/es del territori i visitants a participar en estes jornades per a conéixer els importants fets històrics i el destacable patrimoni bèl·lic que alberga la Plana Baixa.

La Vall d'Uixó – 21 d'abril

El 21 d'abril, l’Associació Muntanyes de la Guerra realitzarà una marxa senderista i conferència en la cota 648 (Repetidor de Peñalba) de La Vall d'Uixó. En esta ruta, Carlos Mallench explicarà la història i patrimoni bèl·lic de la Guerra Civil Espanyola localitzat en esta zona, entrant en els detalls sobre l'ofensiva i posteriors combats sobre la Vall d'Uixó al juliol de 1938. El punt de reunió serà el final del carrer 12 del Barri Carbonaire a les 8.00 hores. Esta activitat tindrà una duració aproximada de 5 hores i mitja, la seua dificultat és mitjana (encara que alta o molt alta per a aquelles persones no iniciades en el senderisme) i és recomanable portar calçat apropiat, a més d'aigua i esmorzar.

Almenara - 28 d'abril

Seguint amb les visites guiades per experts, el Centre d'Interpretació de la Línia XYZ proposa una visita al Conjunt Memorial Darrere del Castell d'Almenara. A partir del patrimoni material de la Guerra Civil, el Centre d'Interpretació de la Línia XYZ pretén introduir al visitant en el coneixement i percepció històrica del conflicte i, al mateix temps, i fer-li valorar el llegat històric més enllà del document escrit i altres fonts. Esta jornada començarà a les 9.00 hores al carrer Mestre Tintoré 1 d'Almenara i també és recomanable portar calçat còmode, a més d'aigua i esmorzar.

Nules – 28 d'abril

La programació d'abril finalitzarà amb la música en directe de Víctor Maroto i Elena Lapuerta, que faran un concert gratuït en els Blocaus de la Vieta de Nules, una oportunitat especial de visitar les restes bèl·liques gràcies a l'Ajuntament de Nules. La cita serà el 28 d'abril a les 12.00 hores i entre el repertori que interpretaran, destaquen obres de Lorca i Falla.

Pujar