elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Martí mostra el dolor de la província de Castelló per la guerra i el seu desig que Ucraïna es puga incorporar prompte a la Unió Europea

Martí mostra el dolor de la província de Castelló per la guerra i el seu desig que Ucraïna es puga incorporar prompte a la Unió Europea
  • El president de la Diputació, José Martí, reivindica “l'Europa del progrés, la salut i el benestar” presidida per “la igualtat d'oportunitats, el feminisme i el respecte a totes les identitats”

MÉS FOTOS
Martí mostra el dolor de la província de Castelló per la guerra i el seu desig que Ucraïna es puga incorporar prompte a la Unió Europea - (foto 2)
Martí mostra el dolor de la província de Castelló per la guerra i el seu desig que Ucraïna es puga incorporar prompte a la Unió Europea - (foto 3)

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha mostrat el seu desig que Ucraïna puga ingressar «prompte» a la Unió Europea, «en aquesta Europa solidària que s'enorgulleix per ser un espai de progrés, salut i benestar, una Europa de drets socials, igualtat, feminista i gai». Així ho ha expressat durant la seua intervenció en l'acte organitzat per la Diputació de Castelló en la Plaça de les Aules amb motiu de la celebració del Dia d'Europa, que es commemora avui 9 de maig, al qual han assistit dos representants de l'Associació d'Ucraïnesos de Castelló Kalyna: Oksana Vovk Simon i Myroslava Motychuk.

El president també ha fet referència a la tristesa i frustració que sent la ciutadania de la província per la invasió d'Ucraïna per part de l'exèrcit rus. Sobre aquest tema, ha assenyalat que «sentim dolor per Ucraïna» i que «resulta inconcebible el que està passant», per a afegir que «Espanya vol a Ucraïna i Castelló vol a Ucraïna». També ha assenyalat que «sentim frustració pel que ocorre».

Martí ha lamentat que la guerra haja impedit que la jornada de hui haja sigut de celebració i d'orgull «per la pertinença a una Unió Europea, que en temps rècord ha aconseguit vacunes contra la Covid-19 que a més ha posat al conjunt de la població de manera exemplar; a tots, a rics i pobres».

El president també ha destacat la importància que han tingut els fons europeus en la modernització d'Espanya des que ingressara l'1 de gener de 1986 en la llavors Comunitat Econòmica Europea (CEE).

Performance i himne

L'acte celebrat en la Plaça de les Aules ha finalitzat amb la interpretació a l'arpa de l'Himne d'Europa per part de la integrant de l'Orquestra Lírica de Castelló, Stefany Jurenka. Prèviament, un grup de xiquetes i xiquets del Conservatori Calasancio de Música i Dansa de Castelló ha realitzat una performance reivindicativa dels valors de la Unió Europea. Ha sigut una escenificació dissenyada pel director de l'Orquestra Lírica de Castelló, Carlos Pascual.

Pau Ferrando

La jornada ha començat amb la intervenció del diputat provincial de Relacions Internacionals, Pau Ferrando, qui ha traslladat la seua felicitació al personal tècnic del centre Europe Direct Castelló per la qualitat dels actes programats.

En aquest sentit, ha manifestat que la societat europea «ha de ser una societat de respecte i que rebutja la violència i la crueltat, ja siga contra les persones, el paisatge o els animals, que no convertisca el maltractament en signe identitari de cap mena».

En conseqüència, ha reivindicat el paper de la Diputació de Castelló, que «se suma a la commemoració del Dia d'Europa i combat la mentida i el fanatisme». Per això, ha assenyalat que «reivindiquem el dia europeu amb més força que mai, per una democràcia i una Europa rejovenides, avançant sempre cap a la convivència i la cooperació dels pobles per a afrontar els reptes dels nous temps».

Pujar