elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marta Barrachina augmentarà l'aportació destinada a Castelló Sènior com a eix desestacionalitzador del turisme a la província

Marta Barrachina augmentarà l'aportació destinada a Castelló Sènior com a eix desestacionalitzador del turisme a la província
  • La Diputació de Castelló invertix 1,2 milions d'euros en el programa de vacances amb el qual es beneficien 10.000 persones majors residents a la província i que generen més de 40.000 pernoctacions a l'any en tot el territori

  • “En moments on la demanda baixa, accions com Castelló Sènior suposen una injecció molt important a tot el sector turístic”, ha subratllat la presidenta del Govern Provincial

MÉS FOTOS
Marta Barrachina augmentarà l'aportació destinada a Castelló Sènior com a eix desestacionalitzador del turisme a la província - (foto 2)

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, impulsa Castelló Sènior com a eix desestacionalitzador del turisme a la província i mostra el seu compromís d'augmentar l'aportació econòmica per a poder així incrementar el nombre d'usuaris beneficiaris.

El programa de vacances Castelló Sènior té per objecte subvencionar parcialment el cost de paquets vacacionals a les persones majors residents a la província de Castelló amb activitats dissenyades per al desenvolupament personal i la possibilitat de conéixer diferents recursos turístics de la província de Castelló. “En endinsar-nos a Castelló Sènior, descobrim un lloc que abraça la serenitat i l'hospitalitat. Les experiències adaptades per a persones majors permeten submergir-se en la rica història i la calidesa de tots els nostres municipis”, ha expressat la primera presidenta de la Diputació.

La màxima representant de la institució provincial ha recordat que la Diputació de Castelló invertix directament 1,2 milions d'euros en un pla “amb el qual es beneficien 10.000 usuaris de tota la província que generen més de 40.000 pernoctacions a l'any en tot el nostre territori”, ha incidit la presidenta del Govern Provincial. Estes dades demostren la importància de continuar secundant, i fins i tot incrementant l'ajuda, a un programa que forma part de l'estratègia turística provincial per a 2024 la qual perseguix el principal objectiu de desestacionalitzar. En eixe sentit, com ha afirmat Marta Barrachina, “des de la Diputació de Castelló centrarem els nostres esforços, a augmentar l'aportació econòmica per a poder arribar a més usuaris”. “En moments on la demanda baixa, accions com Castelló Sènior suposen una injecció molt important a tot el sector turístic”, ha afegit.

La iniciativa Castelló Sènior no sols proporciona activitats per al desenvolupament personal i l'exploració dels usuaris beneficiaris, sinó que també contribuïx de manera molt destacable a la desestacionalització del turisme, estimulant l'activitat turística durant tot l'any, especialment en la temporada baixa, “per a afavorir la creació i el manteniment de l'ocupació en el sector hoteler, un sector que és un dels motors econòmics més importants en el nostre territori i que ha anat guanyant pes a nivell nacional i internacional gràcies al treball i l'esforç de tots els agents implicats”, ha apuntat el vicepresident i responsable de l'àrea de Turisme, Andrés Martínez.

Quant al desenvolupament del programa, ja s'han représ les diverses opcions que oferix Castelló Sènior per al present exercici. D'una banda, el 'Programa de Vacances en la Costa de Castelló' comprén l'estada durant 6 dies 5 nits en hotels o apartahotels situats en la zona costanera de la província de Castelló, amb entrada diumenge i eixida divendres, en règim de pensió completa, un mínim de dues excursions de mig dia a recursos turístics o municipis de la província de Castelló. Vinaròs, Peníscola, Alcossebre, Benicàssim i Castelló són els destins per a la present edició que es desenvoluparà fins al pròxim 7 de juny.

Quant a 'Rutes de Patrimoni Històric, Cultural i Natural', es realitzaran durant 3 dies i 2 nits durant els dies laborables, que inclouen l'estada en hotels i apartahotels situats en municipis de l'interior de la província de Castelló. Este programa estarà actiu fins al 12 de juliol.

I finalment, els torns vacacionals per a les 'Estades en Balnearis' comprén l'estada de 6 dies i 5 nits en hotels i apartahotels situats a la província de Castelló en el mateix municipi que el balneari de destí i tres tractaments diaris mínims en balnearis d'aigües miner-medicinals de la província de Castelló. Els beneficiaris podran gaudir dels Balnearis de Bejís i Montanejos fins al 14 de juliol.

Com ha remarcat el vicepresident provincial Andrés Martínez “en les tres opcions del programa de vacances dirigit als nostres majors queda exclòs el període de Setmana Santa dins del marc de la política de desestacionalització que advoquem des de la Diputació”.

Pujar