elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'increment d'atracaments a la província preocupa al PSPV de Castelló

  • Els socialistes relacionen aquesta circumstància amb la reducció de 15.000 efectius policials que s'ha produït a Espanya des que governa Rajoy

  • Exigeixen al PP que actue immediatament 'perquè els ciutadans no estan disposats a viure un altre bienni negre de la seguretat com el qual vam haver de patir en temps d'Aznar entre 2011 i 2003'

El vicesecretari del PSPV-PSOE en la província de Castelló i alcalde de Sot de Ferrer, Ramón Martínez, ha mostrat la seua preocupació per la situació de creixent inseguretat ciutadana que es ve produint en els últims dies en la província de Castelló. Ha explicat que en qüestió de pocs dies s'han registrat diversos atracaments que han alterat la vida quotidiana. L'últim, divendres passat a la nit quan, a punt de tancar, va entrar un atracador pistola en mà, en un supermercat de l'avinguda Benicàssim de Castelló, en un instant en el qual encara hi havia una vintena de clients realitzant les últimes compres.

No es tracta d'un fet aïllat, ja que dilluns passat va haver-hi un intent d'atracament amb un arma en una gasolinera de Castelló.

Són fets que no han ocorregut solament en la capital, en la província també s'estan produint incidents preocupants com el del passat divendres en una oficina bancària d'Almenara. També hi ha hagut robatoris a Sot de Ferrer, Soneja, Chóvar i Fuente la Reina.

Martínez lamenta que "aquestes coses ocórreguen sempre quan governa el PP". En aquest sentit, recorda que "durant el bienni negre de la seguretat a Castelló, en l'època d'Aznar, quan ens va dir allò que qui volguera seguretat, que li la pagara, el PP va reduir a la mínima expressió el nombre d'efectius del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil".

Després va arribar Zapatero i "va fer una inversió sense precedents en matèria de seguretat en la província de Castelló; de fet, al final del seu mandat en les comissaries de Castelló i Vila-real hi havia 450 agents del Cos Nacional de Policia, un 70 per cent més que a la seua arribada, i quasi 1.500 guàrdies civils en el conjunt de la província, un 54 per cent més que amb Aznar".

A la fi de 2011 va haver-hi un canvi de Govern i des de llavors s'ha produït un descens espectacular del nombre d'efectius policials.

Encara que el delegat i el subdelegat del Govern no donen xifres referents a Castelló "perquè no les poden donar, llevat que recórreguen a la mentida", recents informacions aparegudes en mitjans nacionals en les quals se citen fonts sindicals del sector, apunten que des que governa Rajoy hi ha 15.000 efectius policials menys a Espanya que en l'època de Zapatero, la qual cosa comporta una reducció del 10 per cent del nombre de policies i del 7 per cent en el de guàrdies civils".

L'alcalde de Sot de Ferrer recorda que "amb Zapatero vam tenir més agents que mai i es van construir la nova comissaria de Castelló i les casernes de l'Alcora, Morella i Oropesa; en canvi, el PP buida els carrers d'efectius policials i es nega a construir la comissaria de Vila-real i les casernes d'Onda, Almassora i Vilafranca del Cid".

El vicesecretari del PSPV-PSOE exigeix "que el PP es pose a la feina i que actue immediatament" perquè "els ciutadans de Castelló no estem disposats a reviure el bienni negre de infausto record de l'època en la qual Aznar va ser president el Govern i Rajoy, entre altres ministeris, va ocupar el d'Interior".

Pujar