elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
INCENDI ALT MILLARS

L'incendi de Castelló s'enfronta al seu pitjor dia: Les ratxes de vent de 70 km/h dificulten els treballs aeris

L'incendi de Castelló s'enfronta al seu pitjor dia: Les ratxes de vent de 70 km/h dificulten els treballs aeris
  • Els mitjans aeris i les descàrregues se centren en el barranc de la Maimona i la CV-20 per a evitar que el foc salte a Montant i la Serra d’Espadà

Cinquè dia d'incendi a l'interior de Castelló i aquest dilluns 27 de març és, des del punt de vista meteorològic, el pitjor dia. Així ho ha assegurat la consellera d'Interior, Gabriela Bravo, des del Lloc de Comandament Avançant (PMA) a Barraques.

I és que les fortes ratxes de vent de fins a 70 quilòmetres per hora estan dificultant els treballs aeris pel que “ens preocupa la seguretat dels professionals i les estratègies marcaran els treballs tenint en compte que la prioritat és no posar en risc la vida de cap persona”.

Dos punts crítics

Segons Bravo, l'incendi que es va originar dijous passat a Vilanova de la Reina, obligant a evacuar diverses localitats pel fum, té dos punts crítics.

Un és el barranc de la Maimona, on s'ha tornat a reavivar l'incendi amb el vent i els treballs se centren en evitar que l'incendi entre a la Serra d’Espadà.

El segon, al costat de la CV-20 a Montanejos, just en l'embassament d'Arenós, on es concentren els mitjans aeris per a evitar que el foc avance fins a aquesta localitat de l'Alt Millars, que va ser evacuada divendres passat.

Han aconseguit mantenir el perímetre

De moment, segons ha informat Bravo, els efectius han aconseguit contenir el perímetre gràcies als fronts de contenció a través de maquinària pesant de TRAGSA, l'UME i els mitjans terrestres, per la qual cosa avui tampoc desescalaran cap mitjà.

 

Pujar