elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'aposta per transformar i dignificar el sistema donació d'aliments concedeix al Banc d'Aliments de Castelló i a ‘FoodRation4All’ el Mèrit a la Solidaritat de la Diputació

L'aposta per transformar i dignificar el sistema donació d'aliments concedeix al Banc d'Aliments de Castelló i a ‘FoodRation4All’ el Mèrit a la Solidaritat de la Diputació
  • Les dues parts compartiran el guardó per haver impulsat la implantació a la província d’un innovador sistema que busca eliminar les cues de la fam

MÉS FOTOS
L'aposta per transformar i dignificar el sistema donació d'aliments concedeix al Banc d'Aliments de Castelló i a ‘FoodRation4All’ el Mèrit a la Solidaritat de la Diputació - (foto 2)

La labor social, assistencial i desinteressada del Banc d’Aliments de Castelló, que enguany celebra el seu 25é aniversari, serà premiada aquest diumenge, Dia Oficial de la Província, amb el Mèrit a la Solidaritat de la Diputació de Castelló 2021. Un guardó que compartirà amb el projecte empresarial ‘FoodRation4All’, amb qui conjuntament han impulsat la implantació a les comarques de Castelló d’un innovador sistema virtual de donació d’aliments més sostenible i més digne per a les persones més necessitades.

El president del Banc d’Aliments, Santiago Miralles, ha acollit amb molta alegria la notícia, que suposa un reconeixement al treball que des de 1996 es ve realitzant a l’entitat per a portar el pa a la taula a aquelles persones que no en tenen. «Hi ha que traure’s el barret per l’equip humà que tenim ací per la gran labor que està fent». I és que, de mitjana anual, s’atenen més de 18.000 habitant de tota la província, les quals tenen cobertes les seues necessitats alimentàries bàsiques.

Com a forma de renovar-se i apostar per un model més verd i més digne per als usuaris, ara fa dos anys naixia de l’aliança del BAC i un grup de joves de la Universitat Jaume I la iniciativa ‘Nadie Sin Su Ración Diaria’. En aquest curt període de temps ha demostrat ser un èxit incontestable, en multiplicar per sis el volum de donacions en comparació amb els mètodes tradicionals.

El director del projecte, Kilian Zaragozá, ha destacat el caire social d’aquesta iniciativa que, en paraules d’ell mateix, dignifica les persones «perquè en expedir-les unes targetes bescanviables en supermercats ja no hauran d’exposar-se mai més a les cues de la fam». Les donacions es poder fer a través d’una aplicació mòbil desenvolupada a Castelló. Des de ‘FoodRation4All’ l’objectiu és expandir aquest projecte nascut a la província a tot el territori espanyol.

La trajectòria irreprotxable dels Banc i les ganes de canviar el món d’aquest grup de joves castellonencs han sigut la millor carta de presentació perquè se’ls atorgue aquest preuat premi, que distingeix any rere any les persones i entitats més solidàries de la província.

El reconeixement públic s’efectuarà aquest mateix diumenge, a partir de les 12 hores, al Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló.

Pujar