elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Torreblanca obrirà l'Espai Jove

L'Ajuntament de Torreblanca obrirà l'Espai Jove
  • L'edil de Compromís Jose A. Garcia, junt a l'alcaldessa M.J. Tena, han signat el conveni de col·laboració amb la Federació de Cases de Joventut.

L'Ajuntament de Torreblanca, compromès amb el foment i la difusió de la cultura, de les activitats i l'associacionisme juvenil que es desenvolupen en aquest municipi, a firmat el conveni de col·laboració entre la Federació de Cases de Joventut i l'Ajuntament, reunits per una part la presidenta de la Federació, l'alcaldessa i regidor de joventut del municipi.

Amb la firma d'aquest conveni, el consistori torreblanquí, manifesta la seua "voluntat de contribuir, en àmbit de les actuacions municipals de promoció dels joves", la creació i suport d'una casa de joventut a Torreblanca, "Espai Jove" gestionada pels joves dins d'una metodologia de participació i que participe dins d'una xarxa de cases de la joventut.

La Federació de Cases de la Joventut de la Comunitat Valenciana efectuarà, entre altres activitats, l'organització i posada en marxa de la casa de joventut, la base de les qual és la metodologia participativa amb joves i adolescents.

Segons Jose A. Garcia (Regidor de joventut), l' Espai Jove naixerà com un lloc de trobada i relació per al jovent, situat a la planta baixa de l'edifici de la Biblioteca. On "un dels principals objectius de l'activitat del espai, serà oferir eines que potencien l'autonomia personal i fomenten la participació dels joves en la vida col·lectiva del municipi".

A més a més, l'edil de Compromís destaca, que "és important aportar elements referencials als joves per facilitar la seva socialització i integració en les dinàmiques positives del municipi". Així com "promoure l'arrelament del jove al municipi i la seva participació activa, facilitar espais de trobada per fomentar la relació entre joves pertanyents a col·lectius diferents, perfils i interessos diversos, així com, promoure la participació juvenil com a procés pedagògic per tal d'estimular l'autoorganització i l'autonomia .Oferint recursos específics per al desenvolupament de la creativitat, l'expressió i la cultura jove . Sense oblidar, que es garanteix així l'existència d'una oferta d'oci i lleure creativa i alternativa."

Aquest espai, descansarà sobre dos pilars fonamental; La PARTICIPACIÓ i L'EDUCACIÓ, promovent la cultura participativa, l'educació en valors i la transformació social. Donant suport a les iniciatives dels joves i a tot allò que els afecte. I alhora, permetre l'aprenentatge de valors, actituds i hàbits i recursos que fomenten el desenvolupament positiu del jove i del seu entorn social.

El projecte començarà amb "l'estudi i detecció de les necessitats, els interessos i les propostes dels joves". Aquesta fotografia feta periòdicament, "també permetrà valorar l'impacte de l'acció del treball que es realitzarà al Espai Jove, de manera objectiva i quantitativa."

Pujar