elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Torreblanca convoca una comissió extraordinària este dijous per a reactivar el PAI del golf

L'Ajuntament de Torreblanca convoca una comissió extraordinària este dijous per a reactivar el PAI del golf
  • Tania Agut: “Esta adjudicació és fruit de moltíssima faena i és sinònim de creixement i oportunitats per al poble”

L'Ajuntament de Torreblanca ha fet el pas definitiu per a reactivar l'esperat PAI del golf. Es tracta d'un projecte molt ambiciós que porta dos dècades esperant el seu desenvolupament definitiu i que ara podrà ser ja una realitat després que la nova alcaldessa, Tania Agut, haja aconseguit desbloquejar-ho.

De fet, ha convocat una comissió informativa extraordinària per a este dijous a les 13.30 hores amb l'objectiu que es puga votar l'aprovació definitiva de la proposta d'adjudicació de la condició d'Agent Urbanitzador a l'Agrupació d'Interés Urbanístic “Azahar Sea Torreblanca” del Programa d'Actuació Integrada per al desenvolupament dels sectors IV, VII, VIII, IX i X de sòl urbanitzable. Precisament són els terrenys sobre els quals s'executarà este històric projecte que ara podrà veure la llum.

Tania Agut, alcaldessa de Torreblanca, ha assegurat que “després de mesos de moltíssima faena, per fi ha donat els seus fruits. Després de resoldre la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori que els terrenys afectats mantenen la classificació de sòl urbà, continuem amb la tramitació de l'adjudicació del PAI amb totes les garanties. Hem fet les coses bé i per fi, després de més de 20 anys de tramitació, podem adjudicar el PAI del golf. Esta adjudicació és sinònim de creixement i oportunitats per a Torreblanca i estic orgullosa de la gran faena que s'ha fet des d'este equip de Govern, que ha anat de bracet dels servicis tècnics i jurídics de l'Ajuntament, per a tirar avant este projecte que és vital per al futur de Torreblanca”.

Per part seua, Rosana Villanueva, regidora d'Urbanisme, també ha destacat que “sempre he cregut molt en este projecte i continue creient perquè és el que crearà oportunitats no sols als propietaris dels terrenys, sinó a totes les persones que viuen a Torreblanca. És una manera d'ajudar a potenciar el turisme i crear ocupació”.

No obstant això, l'adjudicació de la condició d'urbanitzador a l'AIU “Azahar Sea Torreblanca”, que integren els propietaris de la major part del terreny a urbanitzar, queda supeditada a complir una sèrie de requisits en els quals ha estat treballant l'equip de Govern que lidera Tania Agut i que estan en vies de solució.

Negociacions avançades per a garantir el subministrament hídric

Es tracta d'una proposta d'adjudicació condicionada al fet que l'Agrupació d'Interés Urbanístic complisca amb una sèrie de condicionants, perquè l'adjudicació es realitze amb les màximes garanties per a l'Ajuntament i per als propietaris. Per això se li demana a ‘Azahar Sea Torreblanca’ que accepte les condicions imposades per l'Ajuntament i que preste una sèrie d'avals per a garantir la seguretat de l'operació.

Entre la documentació aportada per l'Ajuntament per a garantir la legalitat de l'aprovació que el dijous s'ha de dur a terme, s'inclou l'estudi jurídic de KPMG avalant la viabilitat del projecte si hi ha garantia d'aigua i es complixen les normes del PATIVEL. Cal tindre en compte que es tracta d'un despatx de reconegut prestigi a nivell internacional, que avala la viabilitat del projecte.

Precisament, cal tindre en compte que fins ara no s'havia comptat amb informes externs, que ara s'han encarregat per a tindre major seguretat a nivell jurídic, tècnic i econòmic i que dona llum verda a l'adjudicació del procés d'urbanització.

Respecte a les necessitats del subministrament suficient d'aigua per a dur a terme este projecte, l'Ajuntament manté negociacions molt avançades amb Acuamed per a garantir el subministrament hídric. Tant és així, que en el moment que l'AIU ‘Azahar Sea Torreblanca’ complisca amb els condicionants que s'establixen, no hi haurà cap problema perquè l'Ajuntament i Acuamed firmen este acord.

A més, s'haurà d'ajustar el cronograma de les obres d'acord amb el que es preveu en la resolució de la Direcció General d'Urbanisme, Paisatge i Avaluació Ambiental, de manera que les obres d'urbanització del PAI puguen ser recepcionades per l'Ajuntament de Torreblanca abans del 12 de maig de 2028.

Tot això ha sigut possible en menys d'un any des que Tania Agut va assumir l'alcaldia de Torreblanca. I ha sigut possible perquè ha sigut la seua prioritat, tal com van traslladar les veïnes i veïns de Torreblanca. Tant és així que a l'agost de l'any passat, a penes dos mesos després d'accedir a l'alcaldia, Agut ja havia establit les bases per a impulsar i donar solució als grans reptes pendents i que han estat paralitzats l'última dècada. De fet, eixe mes d'agost, l'alcaldessa, Tania Agut va mantindre sengles reunions amb els responsables de la gestió de l'aigua tant de la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló amb l'objectiu de tirar avant el projecte del golf així com redactar un Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), del qual manca el municipi.

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Torreblanca convoca una comissió extraordinària este dijous per a reactivar el PAI del golf - (foto 2)
L'Ajuntament de Torreblanca convoca una comissió extraordinària este dijous per a reactivar el PAI del golf - (foto 3)
L'Ajuntament de Torreblanca convoca una comissió extraordinària este dijous per a reactivar el PAI del golf - (foto 4)
L'Ajuntament de Torreblanca convoca una comissió extraordinària este dijous per a reactivar el PAI del golf - (foto 5)
L'Ajuntament de Torreblanca convoca una comissió extraordinària este dijous per a reactivar el PAI del golf - (foto 6)
L'Ajuntament de Torreblanca convoca una comissió extraordinària este dijous per a reactivar el PAI del golf - (foto 7)
L'Ajuntament de Torreblanca convoca una comissió extraordinària este dijous per a reactivar el PAI del golf - (foto 8)
L'Ajuntament de Torreblanca convoca una comissió extraordinària este dijous per a reactivar el PAI del golf - (foto 9)
L'Ajuntament de Torreblanca convoca una comissió extraordinària este dijous per a reactivar el PAI del golf - (foto 10)
L'Ajuntament de Torreblanca convoca una comissió extraordinària este dijous per a reactivar el PAI del golf - (foto 11)
Pujar