L'Ajuntament de Sant Jordi celebra que la Generalitat assumisca a la fi el servei d'atenció al pacient en el consultori
Iván Sánchez Cifre: “Ens sembla fenomenal que actue d'una vegada, encara que siga després de denunciar la precària situació”
L'Ajuntament de Sant Jordi celebra que la Generalitat haja decidit assumir a la fi la seua responsabilitat i haja designat a una persona perquè atenga les crides dels veïns que necessiten ser atesos en el consultori clínic del municipi. Així, després que l'alcalde del poble, Iván Sánchez Cifre, denunciara que havia hagut de contractar una persona per a atendre i gestionar el telèfon d'atenció al *peciente al no fer-ho la Conselleria de Sanitat, responsable de prestar aquest servei, els responsables territorials de Sanitat han actuat i han designat a una persona perquè atenga les necessitats dels veïns de Sant Jordi finalment.
Iván Sánchez Cifre ha explicat que “ens sembla fenomenal que la Generalitat actue, assumint la seua responsabilitat, encara que siga derivant les crides dels veïns de Sant Jordi al centre de salut de Traiguera. El que és curiós és que ho faça a penes 24 hores després que jo denunciara aquesta situació en precari i després d'haver hagut de contractar el 14 de gener a una persona per a fer-ho davant la falta de resposta de l'Administració autonòmica”.
Cal recordar que l'Ajuntament de Sant Jordi va anunciar el divendres que havia decidit contractar una persona perquè atenguera i gestionara les cites dels pacients que hagen d'acudir al consultori mèdic del poble. L'equip de Govern va decidir prendre aquesta iniciativa davant la falta de resposta de la Generalitat Valenciana per a cobrir les necessitats mínimes del centre de salut i que estava provocant greus perjudicis als veïns del municipi.
Així, l'Ajuntament de Sant Jordi havia contractat una persona que gestiona i atén les cites del consultori per a millorar el servei a tots els veïns. Portava treballant des del 14 de gener i està atenent entre 60 i 80 anomenades al dia, en horari de 8 a 15 hores, la qual cosa confirmava la necessitat que havia de suplir aquest servei a nivell municipal malgrat dependre aquest treball de la pròpia Conselleria de Sanitat i de la Generalitat Valenciana.
L'alcalde de Sant Jordi assegurava divendres passat que “aquest volum de treball que està assumint en tot just dues setmanes demostra que era una cosa molt necessària, especialment en aquests moments en els quals ha augmentat la incidència de la pandèmia del coronavirus i, per descomptat, els contagis al poble.