elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els joves castellonencs són els espanyols amb menys interés a obrir negocis

Els joves castellonencs són els espanyols amb menys interés a obrir negocis
  MÉS FOTOS
  Els joves castellonencs són els espanyols amb menys interés a obrir negocis - (foto 2)

  Només el 12% dels joves batxillerat castellonencs vol muntar el seu propi negoci, segons un estudi nacional, que confirma que els estudiants de la província es desmarquen de la tendència enguany, on els que tenen previst muntar el seu propi negoci superen als que tenen pensat ser funcionaris.

  A més, es descobrix que el 67% dels castellonencs enquestats treballarà per a una empresa privada, i el 21% opositará per a ser funcionari. Tot això es desprenen de l'estudi realitzat al final del Saló d'Orientació Universitària UNITOUR 2023-2024.

  Entre els més vocacionals

  Pel que fa al motiu pel qual triaran la seua titulació, el 87% dels castellonencs ho farà per vocació, mentres que un 13% es fixarà abans en les eixides professionals que tinga el seu futur grau.

  En estes xifres els castellonencs tornen a destacar en l'estudi nacional, ja que es posicionen entre els més vocacionals d'Espanya, només superats pels pamplonicas (90%), i seguits dels valencians (78%), logroñeses (72%), alacantins (71%) i bilbaïns (70%).

  Quant al lloc en el qual estudiaran la seua titulació, el 67% dels castellonencs consultats preferix quedar-se a la seua província o comunitat, mentres que un 21% es desplaçarà a qualsevol part del nostre país, i un 12%, l'estudiarà fora d'Espanya.

  Quan se'ls pregunta on els agradaria treballar, les xifres varien lleugerament. A un 46% li agradaria desenvolupar la seua carrera professional en la seua pròpia província o comunitat, mentres que un 12% ho farà en qualsevol lloc d'Espanya. Per part seua, un 25% buscarà treball directament fora de les nostres fronteres, i a un 17% li és indiferent on treballar, es traslladarà on trobe una ocupació.

  Fitxa tècnica de l'enquesta: l'estudi s'ha realitzat a una mostra de 2.200 entre tots els assistents a l'última edició d'UNITOUR a Espanya, celebrada entre els mesos d'octubre de 2023 a febrer de 2024 en 26 ciutats espanyoles. A Castelló la mostra és de 25 estudiants.

  Pujar