5 de desembre de 2020 5/12/20

José Martí visita Vilafranca, epicentre del temporal de neu a Castelló

José Martí visita Vilafranca, epicentre del temporal de neu a Castelló - (foto 1)
  • El Consorci Provincial de Bombers treballa en la neteja dels carrers i camins, encara tapats per un important gruix de neu

MÉS FOTOS
José Martí visita Vilafranca, epicentre del temporal de neu a Castelló - (foto 2)
José Martí visita Vilafranca, epicentre del temporal de neu a Castelló - (foto 3)

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha visitat aquesta vesprada el terme de Vilafranca per a interessar-se pels danys causats pel pas del temporal de neu d’aquesta setmana i que ha deixat rècord de precipitacions a la zona dels Ports. En tot moment ha estat acompanyat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, l’alcaldessa de la localitat, Sílvia Colom, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, i els diputats de Bombers i Carreteres, Abel Ibáñez i Santi Pérez. Pel seu recorregut pel nucli urbà han pogut comprovar l’estat en què encara es troben molts dels carrers i les places de la localitat, tapats encara per un important gruix de neu, i que són la prova material de la intensitat de les precipitacions.

Martí ha confessat estar “impressionat” per la gran quantitat de neu que s’ha acumulat a Vilafranca: “Mai no n’havia vist tanta com a ací”. En aquest sentit, ha volgut posar en valor la “immediata” resposta de la Diputació davant la força del temporal. “Vull felicitar una volta més el Consorci de Bombers, la Policia i Guàrdia Civil i també Protecció Civil i la UME pel seu servei i per totes les hores que li han dedicat per a facilitar la vida diària als veïns tant de Vilafranca com de la comarca”. Actualment, els efectius del Consorci de Bombers de la Diputació es concentren en intensificar la neteja de vials i camins una volta acabats els treball d’obertura dels passos a granges i massos incomunicats.

Ara comença la tasca d’avaluació dels danys, amb el resultat del qual s’avaluarà la petició al govern espanyol de declaració de les àrees afectades pel temporal com a zona catastròfica.

Després de recórrer el centre de la població, Martí s’ha traslladat a les instal·lacions de Marie Claire, tancades fins a nou avís per danys en el sostre.

Pujar