17 de gener de 2021 17/1/21

José Martí se suma a la iniciativa social ‘Nadie Sin Su Ración Diaria’, que garantirà l'alimentació de 206 persones amb pocs recursos

José Martí se suma a la iniciativa social ‘Nadie Sin Su Ración Diaria’, que garantirà l'alimentació de 206 persones amb pocs recursos - (foto 1)
  • El president de la Diputació destaca del projecte la fusió “de tres qüestions bàsiques com són la digitalització, la reducció de la contaminació i la integració social”

MÉS FOTOS
José Martí se suma a la iniciativa social ‘Nadie Sin Su Ración Diaria’, que garantirà l'alimentació de 206 persones amb pocs recursos - (foto 2)
José Martí se suma a la iniciativa social ‘Nadie Sin Su Ración Diaria’, que garantirà l'alimentació de 206 persones amb pocs recursos - (foto 3)

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha mostrat hui el seu suport al projecte d'innovació social ‘Nadie Sin Su Ración Diaria’ amb una donació virtual d'aliments a través de l'aplicació mòbil que “un grup de joves emprenedors de la nostra província han dissenyat per a canviar per a sempre la forma amb la que ajudem a les persones més necessitades”.

Martí ha efectuat la donació en el supermercat Consum del passeig de Morella de la capital, on s'ha establit durant aquest mes d'octubre la segona part de la prova pilot d'aquest projecte que lideren Kilian Zaragozá i José Vicente Vilarroig.

Juntament amb part de l'equip promotor, el president ha conegut el procés de desenvolupament d’aquesta iniciativa, nascuda ara fa quatre anys, i que s'ha materialitzat aquest estiu amb el llançament d'una ‘app’ d'abast mundial que permet que qualsevol persona puga realitzar una compra virtual a través del mòbil. Amb els diners recaptats, segons ha indicat Vilarroig, s'editen una sèrie de targetes de compra per a persones sense recursos o en risc d'exclusió social. La idea, no obstant això, no és centrar-se només en el mòbil, sinó adaptar també els supermercats amb codis qr perquè la gent puga donar mentre fa la seua compra diària o setmanal.

El president ha confessat sentir-se “encantat” amb el projecte “des del primer minut que vaig sentir parlar d'ell” i s'ha mostrat orgullós de poder comptar a Castelló amb una iniciativa social “que busca garantir l’alimentació bàsica de les persones més desafavorides a través de la fusió de tres qüestions imprescindibles per a nosaltres com són la digitalització, la reducció de la contaminació i la integració social”. En aquest sentit, ha posat en valor l'estalvi en transport, combustible i altres despeses derivades que suposa que el producte mai isca del supermercat.

El president ha lloat “la magnífica generositat, solidaritat i tenacitat de tot l'equip que hi ha darrere” i ha defensat “que des de la Diputació hem de secundar tota aquella iniciativa que supose donar major dignitat de la població que menys té”. Cal destacar que, durant el seu procés de gestació, la Diputació de Castelló ha aportat 8.000 euros per al desenvolupament del projecte a través de la línia d'ajudes a entitats privades prestadores de serveis socials.

UNA PROVA PILOT D'ÈXIT

El projecte continua fent grans passos a la capital de la Plana i deixa ja “resultats realment prometedors”, segons ha transmés José Vicente Vilarroig, un dels seus promotors. En només un mes i mig s'han recaptat 9.500 euros entre més de 1.100 donacions. “Si ho comparem amb altres mètodes tradicionals podem determinar una mitjana d'un o dos euros per donant mentre que en la prova pilot ja podem parlar que cada participant ha fet una inversió pròxima als nou euros”. Han superat totes les nostres expectatives”, ha assegurat.

Gràcies a aquestes donacions s'han distribuït 80 targetes d'alimentació a 26 famílies en risc d'exclusió social de la província. Una vegada es tanque aquesta segona prova pilot s'editaran unes altres més, el que acabarà beneficiant a un total de 206 persones. Després, es treballarà en l'expansió de les proves experimentals a altres localitats de la província, com a avantsala a una possible ampliació a altres comunitats autònomes.

Durant la visita han estat presents, a més de Vilarroig, el president del Banc d'Aliments, Santiago Miralles, i el responsable de la xarxa de supermercats Consum a l'àrea de Castelló, José Luis Marí. La segona prova pilot es mantindrà oberta de manera presencial fins al dia 20 d'octubre en els supermercats Consum del passeig de Morella i Rafalafena de Castelló de la Plana.

Pujar